Sofias ord till Carl Philip som rörde prinsen till tårar

prins carl philip i tårar efter orden om sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia firar fem år som gifta. Vi minns deras fantastiska bröllop – och kärlekslåten som rörde prinsen till tårar.

I år har Carl Philip och Sofia varit gifta i fem lyckliga år. Den stämningsfulla vigseln i Slottskyrkan lämnade ingen oberörd och bröllopsmiddagen i Vita havet innehöll flera överraskningar.

Bland annat Molly Sandén och Danny Saucedos kärlekslåt, som Sofia hade skrivit till sin prins.

– Som min pappa sa tidigare i kväll har jag alltid gått min egen väg, sa bruden (och den nyblivna prinsessan) under middagen – och greppade mikrofonen.

carl philip sofia bröllop

Carl Philip och Sofia under bröllopsmiddagen i Vita havet, år 2015.

Men istället för att uttrycka sin kärlek i ett tal så valde Sofia att låta väninnan Molly Sandén framföra budskapen i form av sång, ackompanjerad av Danny Saucedo på piano och Marika Willstedt på cello.

Låten, med Sofias fina ord, röde Carl Philip till tårar och han fick gång på gång torka sina kinder med bordsservetten.

Kärlekslåten som rörde Carl Philip till tårar

“Jag hade aldrig vågat drömma om en kärlek som den här. Någon som älskar mig precis som den jag är. Som om hjärtat håller andan. Som om tiden stannar till. När du ser på mig så vet jag vad jag vill. Allt jag är, allt jag har till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag.”

Så inleds låten som handlar om Sofias känslor för Carl Philip.

Alla bröllopsgäster såg hur rörd prinsen blev av hustruns fina gest och i efterhand har Molly Sandén själv beskrivit hur det var att stå där och sjunga inför Carl Philip, Sofia – och hela svenska folket.

– Jag insåg vilken otrolig ära det är och stålsatte mig för att släppa all prestige.  Jag tittade på dem och såg hur magisk deras kärlek är. Hur berörd Carl Philip blev och hur fint det är när Sofia tittar på honom och sjunger med. Det är det finaste uppdrag jag har fått, har Molly Sandén sagt till Aftonbladet.

Foto: TT