Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias ovanliga agerande – privata familjebilderna spridda

06 jul, 2023, 13:00 
Minna Sarpaneva
Prinsessan Sofia, Prins Carl Philip, prins Gabriel, prins Julian och prins Alexander
Bilderna visar prinsparets privata semester.

Vi får sällan särskilt mycket insyn i kungafamiljens privatliv, så prinsessan Sofias drag var minst sagt oväntat

Annons

Sommar och sol och efterlängtade semestertider råder just nu runt om i landet.

Såklart gäller det även kungafamiljen som just nu också har en period där de kan ta det lite lugnt.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Kungafamiljens semesterparadis Villa Mirage

Som bekant så semestrar kungafamiljen gärna på franska rivieran, och kungaparet har ett eget semesterhus i kuststaden Sainte Maxime.

Så sent som förra sommaren var nästan hela kungafamiljen på besök på badorten, och under resan blev det en hel del familjemys. Däribland en tur med kungens 11 meter långa båt, Polaris.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias två äldsta söner, prins Alexander och prins Gabriel fick även de följa med och busa på lyxbåten.

Privata bilderna från prinsparets semester

Fjolårets resa till Sainte Maxime var kungligheternas första utlandsresa efter pandemin.

Annons

Under pandemin satsade Carl Philip och Sofia, som många andra svenskar, istället på den så kallade hemestern, det vill säga semester inom Sverige.

Att kungligheterna delar med sig av sitt privatliv tillhör inte vanligheterna, vilket man ju kan förstå. De har trots allt nästan alltid strålkastarljuset riktat mot sig.

Men under semestern 2020 bjöd prinsparet på en ovanlig inblick i privatlivet. Under ett par veckors tid reste prinsparet och barnen runt bland sina så kallade smultronställen i landet, och de passade då även på att dela med sig av en stor mängd bilder från resorna.

Det blev familjemys och en hel del bus för småprinsarna på allt från gårdar vid Sörmlands kust, Nynäs naturreservat, Borgholms slottsruin, små öar i Kalmarsund, Sollidens trädgård och såklart hemma i Kungliga Djurgården!

Fina anledningen till att Sofia och Carl Philip visade upp semestern

Och det finns en väldigt fin anledningen bakom det ovanliga beslutet. Eftersom många andra svenskar också valde att stanna hemma under sommaren ville de dela med sig av härliga ställen att besöka runt om i Sverige.

"Eftersom manga stannar hemma i ar och upptacker Sverige pa nara hall sa kommer vi har pa Instagram att dela med oss av nagra av vara smultronstallen dar vi befinner oss i sommar. Detta for att visa att vart vackra land har fantastiska mojligheter for en kul, harlig och aktivitetsfylld [hemester]", skrev prinsparet i ett Instagraminlägg inför semestern.

Annons