Sofias oväntade beslut för familjen!

prins alexander prinsessan sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia passar på att upptäcka Sverige i sommar, och det verkar som om familjen njuter av semestern själva utan livvakter.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia satsar, som så många andra, på “hemester” nu i och med pandemin som härjar. Och för att uppmuntra och inspirera andra att utforska Sverige, bestämde de sig för att dela med sig av sina smultronställen runtom i Sverige.

Prins Alexander hälsade på kaninerna

Första smultronstället de delade med sig av var Bergs gård utanför Trosa. På Instagram skrev prinsparet att att det var en charmig och lantlig miljö, och vi fick se bilder på när Alexander hälsade på kaniner och Gabriel hoppade studsmatta.

Ekuriren intervjuade Magnus och Frida Larsson som driver Bergs gård som berättade om det kungliga besöket 24 juni.

– Det är skoj att de ville komma hit. Men det är roligt att alla kommer i och för sig, säger Magnus Jonsson till Ekuriren.

Bergs gård är ett familjärt utflyktsmål som bland annat har en gårdsbutik och en relax, men många kommer till dem för att hyra mountainbike och åka längs med deras mountainbike-leder.

Carl Philip och Sofia var på utflykt utan livvakter

Ekuriren frågade om det var någon mer i följet förutom prinsparet och barnen.

– Nej det var bara de, inget stort säkerhetspådrag.

Familjen var alltså själva på utflykten utan livvakter, ett beslut som gör att familjen verkligen kan njuta av semestern ensamma. En anställd kom och sa till Magnus Larsson att Carl Philip och Sofia var på plats för att hyra cyklar.

– Jag hjälpte till att hyra ut mountainbikecyklarna och pratade lite med dem, säger Magnus Jonsson.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia hyrde en varsin mountainbike för att ta sig en tur i de olika banorna som finns på gården och barnen lånade springcyklar.

– Barnen är för små för att cykla mountainbike, men vi har små springcyklar som de kan låna och barnen var jätteglada. De kom tillbaka med en liten trasig springcykel som de ville att jag skulle laga. Det var full fart, säger Magnus Jonsson.