Sofias oväntade ord om prins Alexander inför alla

prinsessan sofias avslöjande om prins alexander

Alexander är kungafamiljens charmigaste medlem. Det skulle nog vem som helst skriva under på. Och visst är det roligt när mamma Sofia berättar om prinsens personlighet!
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!
Slå på ljud

Han är sprallig, kramgo och full av bus. Men det finns en detalj som kanske inte är helt känt när det kommer till Carl Philips och Sofias äldste son. Prins Alexander är nämligen världens finaste storebror!

När lillebror Gabriel var nyfödd, år 2017, gjorde Sofia en intervju med Expressen där hon berättade mer om relationen mellan de två bröderna. Det skiljer ju bara 18 månader mellan prinsarna och många undrade därför om det fanns någon svartsjuka med i bilden.

Men icke. Prinsessan förklarade stolt att syskonen kom väldigt bra överens.

– Alexander är väldigt gullig mot sin lillebror, sa Sofia i intervjun.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias små söner är verkligen olika varandra till utseendet. Alexander å ena sidan har bruna ögon, lockigt långt hår och är en kopia av prins Carl Philip som liten. Gabriel å andra sidan är mest lik prinsessan Sofia som liten och har ljust, tunt hår och blåa ögon.

prins alexander prins gabriel

När bröderna var helt nyfödda var de som kopior av varandra, men ju längre tiden gick desto mer började de också skilja sig åt. När vi fick se de allra första bilderna av Alexander och Gabriel var det svårt att se vem av föräldrarna de var mest lika. Men även det har blivit tydligare ju äldre de blivit!

Foto: TT