Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias rörande hyllning till Älvdalen

06 okt, 2015, 10:50 
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-carl-philip-ste-1

Prinsessan Sofia rördes till tårar av mottagandet hon och Carl Philip fick i Älvdalen. ”Jag var osäker på om några skulle komma” säger hon.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia fortsätter under tisdagen sin första officiella resa genom Dalarna. På tisdagsförmiddagen anlände de till Älvdalen, Sofias hembygd, och där möttes de av hundratals människor som ville se den nyblivna prinsessan. En gest som rörde Sofia djupt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sofia-ao-3

När hon steg ur bilen framför I-cell, ett företag som tillverkar isoleringmaterial och såg alla människor la hon handen över bröstet som en gest av uppskattning.

Annons
sofia-ao

Sofia blev rörd till tårar under besöket i Älvdalen.

sofia-carl-philip-3-ste

Tårögd hälsade hon sedan på gamla grannar och dagiskamrater.

Annons

– Jag är glad att så många har kommit, det uppskattar jag verkligen. Jag var osäker på om några skulle komma, berättade hon.

carl-philip-sofia-2

Nu besöker de Älvdalen där prinsessan Sofia är uppväxt.

På platsen var det feststämning och det bjöds på korv från Siljan Charkuteri och världmästarvinnande senap från LissEllas.

korv-ao

Här bjöds det på korv….

Annons

– Kära Älvdalsbor, stort tack för att vi får vara med er här i dag. Jag måste erkänna att det var ganska nervöst att komma hit i en helt ny roll. Men ert väldigt varma mottagande gjorde det mycket lättare. Jag blev rörd av att se er här. Det kändes väldigt speciellt, sa hon sedan i sitt tal.

sofia-carl-philip-ao

En glad och stolt prinsessa höll ett tal under dagen.

I Älvdalen är man mycket stolta över Sofia och kallar sig skämtsamt för ”kunglig hovleverantör av prinsessor”. Någon älvdalska talar dock inte Sofia, vilket hon beklagade men förklarade med att det inte ”var coolt att lära sig” under uppväxten.

Annons
sofia-carl-philip-ste-2

– Dalarna har en väldigt viktig plats i mitt hjärta och speciellt Älvdalen. Här spenderade jag de år som till stor del format mig som person. Nära till vacker miljö och stor gemenskap. Älvdalen, eller egentligen hela Dalarna är väldigt vackert, och då tänker jag inte bara på naturen utan också människorna, fortsatte hon i talet.

sofia-carl-philip-2-ao

Under besöket i Älvdalen ska prinsparet också besöka den nya porfyverket. Därefter reser de till Grövelsjön och Idre Sameby.

Annons
carl-philip-sofia

Sofia och Carl Philip vid Porfyrverket.

carl-philip-sofia-ao

Av Liv Sander

Foto: Svensk Damtidning och Stella Pictures samt All Over Press/IBL

Annons