Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sofias sorg: Har nåtts av dystra beskedet – som hon inte ville ha

25 jan, 2023, 10:00 
Prinsessan Sofia, prins Carl Philip
Prinsessan Sofia får ta emot ett mycket tråkigt besked. Nu väntar den stora utmaningen för prinsparet.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har en egen stiftelse sedan drygt 8 år tillbaka. De mottog stiftelsen, "Prins Carl Philip och prinsessan Sofias stiftelse" som en bröllopsgåva när de gifte sig sommaren 2015.

Den 31 Januari är det dags för ett mycket viktigt möte med stiftelsen på Kungliga slottet. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntas närvara vid sammanträdet.

Tråkiga beskedet till Sofia – efter bilderna på Carl Philip utomlandsBrand logo
Tråkiga beskedet till Sofia – efter bilderna på Carl Philip utomlands

Kungligheternas hjärtefråga är barns säkerhet på nätet. Nu får prinsparet den tråkiga nyheten att hotet mot internetsäkerheten kryper längre ner i åldrarna.

Enligt Friendsrapporten 2022 har var tredje tjej i årskurs 3–6 har utsatts för kränkning på nätet det senaste året.

Det blir alltså viktigare än någonsin att prinsparet fortsätter sin kamp för alla barns trygghet på nätet.

Annons

Sofias känslosamma orden om den otrygga internetmiljön

Prinsessan har länge varit engagerad i internetfrågan då hon själv har fått erfara nätets mörka sida.

"Jag har personligen upplevt ett av nätets negativa sidor. Idag får jag ta del av barn och ungas berättelser om deras tid på nätet. Positiva och negativa. Hur dem har lärt sig att orientera sig mellan dickpicks, trakasserier på nätet eller rädslan att bli utesluten från olika sammanhang." säger prinsessan när hon pratar om stiftelsen 2018.

Under mötet kommer prinsparet tillsammans med styrelsemedlemmar komma fram till nya strategier och satsningar för att nätet ska bli tryggare plats för barn och unga.

Trebarnsföräldrarna är troligtvis själva mycket berörda av den nya statistiken. Deras egna pojkar prins Alexander, 6, prins Gabriel, 5, och lilla Julian , snart 2, kommer växa upp i en vardag där nätmiljön är mycket tongivande.

Då de inte kommer ha kungliga befattningar kommer de också ha ett mer alldagligt liv än om de skulle arbeta för kungahuset i framtiden. Detta innebär i sin tur att de kommer att kunna röra sig mer fritt på internet!

Foto: TT

Annons