Sofias ställningstagande – mitt i det stora bråket kring Meghan

Sofia följer inte Meghan.

Prinsessan Sofia har inte uttalat sig offentligt om härvan kring Meghan Markle. Men kanske är detta en ledtråd om hur hon tänker i frågan?

Meghan Markle och prins Harry har gjort ett avtryck – det kan man lugnt konstatera. Deras beslut att lägga sina kungliga plikter är fortfarande något av ett öppet sår i Storbritannien, där man i vissa led känner sig svikna av prinsparet.

Det märktes på reaktionerna när Meghan och Harry meddelade att de kommer att totalbojkotta fyra av landets största tidningar.

Meghan Markle och prins Harry väcker känslor

“Samtidigt som världen kämpar med covid-19, tror de verkligen att folk bryr sig vilka reportrar de pratar med? Deras självupptagenhet är otrolig”, skrev BBC-programledaren Andrew Neil.

“Tänk att de tror att någon bryr sig om deras sårade egon samtidigt som vårdpersonal runtom hela världen dör på sina poster?”, skrev programledaren Piers Morgan.

Vi vet inte vad de svenska kungligheterna tycker om skriverierna kring Harry och Meghan. De har inte uttalat sig offentligt om saken.

Tydliga beslutet från kungafamiljen

Sofia följer inte Meghan.

Sofia följer inte Meghan.

Det vi vet är vad vi kan utläsa från det svenska kungahusets officiella Instagram-konto, som representerar kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Kontot följer “The Royal Family” och Kensington Palace, som sköts av prins William och hans hustru Kate Middleton. Men de följer INTE Sussex Royal – Harrys och Meghans konto.

Det gör inte heller prins Carl Philip och prinsessan Sofia, kan man se på deras gemensamma Instagram-konto. Inte heller prinsessan Madeleine följer Harry och Meghan.

Carl Philip, Sofia och Madeleine har dock gjort ett tydligt ställningstagande: de följer bara konton med kopplingar till den svenska kungafamiljen och till deras verksamheter. Där lägger de sitt fokus – inte på andra kungahus göranden.

Andra kan bråka kring “Megxit” och ta parti. Men inte Sofia och resten av hennes familj.