Sofias succé på festen – hyllas efter svåra kampen

Sofias liv förändrades så snabbt!

Det är alltid lättare att relatera till något när man själv upplevt samma sak. Det kan nog prinsessan Sofia skriva under på, som igår delade ut pris till Årets Nätängel.

När många andra kom hem efter en jobbdag och slängde sig i soffan så innebar måndagskvällen jobb för prinsessan Sofia som begav sig mot galan Årets Nätängel. Men eftersom jobbet innebar att sprida fokus på ett av de ämnen som Sofia brinner för allra mest var det nog lika stor del nöje som jobb. På prinsparets Instagram skrev Sofia om den fina och viktiga kvällen:

”Upplevde igår en fin och viktig kväll på Årets Nätängelgala. Jag delade ut vår stiftelses hederspris i kategorin barn och ungdomar som gick till @hannavarmaz. Tack för din kamp för en schysstare och mer inkluderande nätvardag!”. 

Kommentarerna strömmar in och alla hyllar Sofia och hennes viktiga arbete för en schysstare nätvardag. Vinnaren, som Sofia själv nämner i sitt inlägg, kommenterar också inlägget: “Tack för vinnarplatsen, och för kärleken under kvällen! Det var en ära att få träffa er!”.

Prinsessan Sofia Årets Nätängel

Prinsessan Sofia tillsammans med vinnaren av prinsparets hederspris, Hanna Varmaz.

Efter att själv ha blivit utsatt för näthat, känner Sofia sig nog stolt över att kunna bidra och uppmärksamma problemet på ytterligare en nivå än tidigare i och med deras stiftelse. Att dessutom få hyllningar för något man kämpar för måste kännas extra bra. Priset Årets Nätängel är som klippt och skuret för hennes engagemang, så att hon skulle vara med och dela ut ett hederspris kändes som en fin självklarhet!

Årets Nätängel har funnits sedan 2015

Priset Årets Nätängel instiftades av mySafety Försäkringar 2015 som en motreaktion mot en allt råare och hårdare ton på nätet. Priset syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats.

Prinsessan Sofia

Vem som helst har kunnat nominera den kandidat de tycker förtjänar utmärkelsen och därefter har jurys valt ut finalister och slutligen vinnare. Även de personer eller organisationer som under året mottagit utmärkelsen Månadens Nätängel, en mini-version av det stora priset, har automatiskt blivit nominerade.

Årets Nätängel har årligen växt och har breddats med underkategorier som exempelvis Årets Nätängel Junior, Årets Nätängel Media och Årets Nätängel Gaming.

Foto: TT