Sofias tuffa krav på Carl Philip – ställde stenhårt ultimatum!

Prinsessan Sofia ställde ett tufft krav på prins Carl Philip. Tack och lov fick hon som hon ville!

Prinsessan Sofia är en person med stark vilja – och stor ambition. Det kan man se på alla projekt som hon driver med kännbar kraft och energi.

Men hon hade också vissa problem med att komma in i kungafamiljen och bli accepterad av sin pojkvän prins Carl Philips närmaste. Det här var inte något hon tog lätt på.

Prinsessan Sofia ställde tufft krav på Carl Philip

Sofia går sin egen väg.

Sofia går sin egen väg.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har skrivit boken “Madeleine – prinsessan privat”. I den redogör Johan för hur diskussionerna gick inför prinsessan Estelles dop 2011.

Det var nämligen på förhand högst oklart om Sofia skulle få gästa tillställningen.

“Det fanns flera orsaker till varför Sofia Hellqvist egentligen var helt omöjlig som gäst på dopet. Först och främst var Carl Philip och Sofia inte förlovade. Det här var ett kungligt dop av historisk karaktär. Det var inte bara en prinsessa som skulle döpas – det var ju även Sveriges framtida drottning och till Slottskyrkan var kungligheter från hela världen inbjudna. Att då Sofia Hellqvist skulle få gå som respektive till Carl Philip framstod verkligen som omöjligt”, skriver Johan i sin bok.

“Hotade att göra slut” 

Carl Philip har nog upplevt roligare födelsedagar.

Carl Philip fick prata med pappa kungen.

Sofia hade dock bestämt sig. Hon gjorde klart för Carl Philip att hon skulle gå på dopet – punkt slut.

”Hon hade till och med gått så långt som att hota Carl Philip med att göra slut om han inte ordnade så att hon fick en plats i kyrkan”, skriver Johan. 

Men så långt behövde det tack och lov inte gå. Sofia fick gå på dopet – och nu är hon en självklar del av kungafamiljen.

”Carl Philip hade förklarat för pappa kungen hur allvarligt det var mellan honom och Sofia. Hon var bara tvungen att få en inbjudan. Kungen hade insett allvaret och samtidigt sett en möjlighet att vara modern i sina beslut och faktiskt visa att han leder ett kungahus i tiden”, skriver Johan.