Sofias tydliga drag – för att hjälpa Victoria

På sitt vanliga eleganta vis lyckades Sofia hjälpa sin svägerska, på precis det sätt hon behövde.

Victoriadagen är kronprinsessans alldeles egna dag, då hon står i centrum och får motta svenska folkets hyllningar. Därför var det passande att Sofia gjorde sitt bästa för att låta svägerskan ha rampljuset för sig själv.

Speciellt ett sånt här konsigt år – då ingenting verkar vara som det brukar – är det skönt att se att Sofia gjorde sitt allra yttersta för att lyfta fram Victoria. Det syntes inte minst då de anlände till Victoriakonserten i Borgholms slottsruin. Sofia och Carl Philip gick flera steg bakom Victoria, Daniel och Estelle, och såg till att kronprinsessan och hennes familj fick möta de väntande fotograferna först. Det var tydligt att Sofia inte ville dra åt sig strålkastarljuset utan lät Victoria ha det för sig själv. Hennes kroppspråk vittnade om detta: blicken ofta vänd mot Victoria, för att kunna vara lyhörd och följsam.

Victoria överraskade alla

Det var ju en sådan liten skara människor som var på plats för konserten i år, så det var extra viktigt att låta Victoria ta plats. Och kronprinsessan fångade verkligen vår uppmärksamhet: bara en sån sak att hon skippade Ölandsdräkten i år för en fin vit sommarklänning var en sensation!

Så här förklarade hovets informationschef Margareta Thorgren Victorias klädval:

– I och med pandemin så har ju konserten fått ett annat format. Både platsen och formen är nya, och i det läget så har det funnits möjlighet till förändring och utveckling – och en chans att tänka nytt – också när det gäller klädvalet. Det här nya formatet var helt enkelt mer anpassat till en klänning.

Foto: TT