Sofias tydliga ställningstagande väcker reaktioner

prins car philip prinsessan sofia

Prinsessan Sofia hyllades för sin insats som vårdbiträde i våras – och när beskedet kom att det blir en fortsättning på arbetet i höst var hyllningskören tillbaka!

Prinsessan Sofia har gång på gång visat att hon är en prinsessa som vill finnas till för det svenska folket, och det kanske största provet på det hittills var hennes beslut att utbilda sig till vårdbiträde för att hjälpa till under coronapandemin i våras.

Prinsessan Sofia är inne på sitt femte år i sin officiella roll som hedersordförande på Sophiahemmet, och som hedersordförande deltar hon också i styrelsemötena. En annan värld än hennes vanliga sjukhusvardag, där hon städar, desinficerar sängar och hjälper till i köket.

När det kom till examen i våras så höll hon tal inför de avgående sjuksköterskestudenterna, för att inspirera dem till att kliva ut i arbetslivet.

– De senaste månaderna har varit väldigt tuffa, inte minst inom sjukvården. Jag vet att flera av er har stöttat, och för det vill jag tacka er. Jag fick själv möjligheten att komma in och arbeta på Sophiahemmet, och jag gör det fortfarande, faktiskt tillsammans med några av er, sa Sofia då.

Prinsessan Sofia på Sophiahemmet

Prinsessan Sofia gick en sjukvårdsutbildning på Sophiahemmet och hjälpte till att avlasta den ordinarie personalen med vissa uppgifter i våras.

Uppmärksammas för sin goda gärning

Under sommaren har det blivit en välförtjänst semester hemma i Sverige för Sofia och familjen, men nu är det tillbaka till vardagen igen, och hovets informationschef Margareta Thorgren har bekräftat att Sofia kommer återgå till sitt deltidsarbete som vårdbiträde.

LÄS MER: Sofia tillbaka i sin roll som vårdbiträde

Även Expressen uppmärksammade nyheten, och på sociala medier har Sofia hyllats för sitt val.

prinsessan sofia

Prinsessan Sofia berättade om sitt nya jobb på Sophiahemmet – i ett digitalt tal.

”Stor förebild och ett klokt beslut i dessa tider. Imponerad av dig Sofia. ❤️” skriver en Facebook-användare.

”All heder till vår prinsessa 👸 🙏❤️” skriver en annan.

Tillbaka redan i nästa vecka

Om bara några dagar drar Sofia på sig sjukhusuniformen och knäpper på sig namnbrickan igen och kliver in hos sina gamla kollegor på privatsjukhuset Sophiahemmet på Östermalm i Stockholm.

Sofia är snart tillbaka på ”jobbet” som vårdbiträde!

– Ja, prinsessan Sofia fortsätter sitt arbete på Sophiahemmet och börjar sin deltidstjänst igen i september. Hon ser mycket fram emot det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Sophiahemmet invigdes år 1889 och är ett av Sveriges äldsta privata sjukhus. Det ligger vid Valhallavägen i Stockholm och grundades av kungens farfars farmor drottning Sofia, som också lånat ut sitt namn.

Foto: TT