Sofias tydliga val på Solliden – som skiljer sig från Victoria och Daniel

Victoria och Daniel har låtit bygga ett 300 kvadratmeter stort hus på Solliden, men Carl Philip och Sofia har valt att gå en annan väg.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en nära relation till prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Paren är lika på många sätt, har barn i ungefär samma åldrar och har liknande intressen. När hela kungafamiljen befinner sig på Öland får de verkligen tid till varandra, utan måsten eller krav.

När hela familjen är på Öland bor såklart kungaparet på Sollidens slott och kronprinsessan Victoria med familj har valt att bygga ett eget hus på området där de bor om somrarna, ett stenkast från slottet. Huset som de lät bygga är 328 kvadratmeter och ligger bara 200 meter från Kalmarsund.

Carl Philip och Sofia bor i Kavaljershuset

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har däremot valt att inte bygga något hus vid Solliden, utan bor istället i det så kallade Kavaljershuset när de tillbringar tid på Öland. Kavaljershuset ligger inne på slottsområdet och kallas i folkmun för Hemlighuset. Det byggdes redan 1902 och var färdigt fyra år innan själva slottet stod färdigt. Huset har tre plan och är så stort som 500 kvadratmeter, så här brukar även prinsessan Madeleine med familj bo när de besöker Öland.

Kavaljershuset på Solliden.

Kavaljershuset på Solliden.

Att Carl Philip och Sofia väljer att bo i Kavaljeren som även många andra lånar när de är på besök, beror på att de inte tillbringar lika mycket tid på Solliden som kronprinsessan med familj gör. De prioriterar även sommarhuset Ökenäs som Carl Philip ärvt, och tycker dessutom mycket om att resa omkring.