Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias udda beslut för Alexander, 7 – som hon vill mörka

23 aug, 2023, 04:00 

Det får vi inte veta om prins Alexander.

Annons

Prinsessan Sofia är på många sätt en modern prinsessa. Inte minst tack vare hennes öppna och personliga kommunikation till svenska folket via sociala medier!

Men det finns en sak Sofia valt att hålla för sig själv, förvånande nog...

Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Bekräftat: Hagasessorna återförenade • Daniel avslöjar allt i SVT • Kungen & Silvia på romantisk resa – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

Därför delar prinsessan Sofia privata bilder

Prinsparet har ett gemensamt och offentligt Instagram-konto, med samma namn, som Sofia uppdaterar flitigt. Bilder från offentliga uppdrag varvas med privata familjebilder och hälsningar.

Annons

Enligt Eva Ossiansson, ekonomie doktor vid Göteborgs universitet, finns det en tanke bakom det hela – det är en så kallad "win win"-situation.

– De kan också ha en mer direkt kommunikation och interaktion med sina mest trogna ”fans” och följare. De framstår som mer generösa som delar med sig av sina liv och vi kan som följare uppleva en större grad av delaktighet. Det senare gör också de stärker sin ställning som företrädare för Sverige och medborgarna.

Annons

Prinsessan Sofias beslut för sonen Alexander

Det är Madeleine och Sofia som oftast delar bilder av det mer privata slaget. En solig sommarhälsning, en läskig Halloween-bild eller en personlig grattis-bild till något av barnen.

Inför skolstarten, som för de flesta ägde rum i början av veckan, var det däremot kungahusets officiella Instagram som stod för det bjussigaste inlägget. Ett bildspel på Estelle och Oscars sommarlov, med en bild från skolstarten fotade av kronprinsessan själv delades under måndagen.

Annons
Prinsessan Estelle och prins Oscar

En urgullig bild – och många väntade säkerligen på en likadan av Sofia. Likt Oscar börjar ju prins Alexander första klass, och det var även skolstart för prins Gabriel. Sofia som vanligtvis är generös med inblickar i vardagen, valde däremot att hålla tyst om skolstarten, och det ekade tomt på hennes Instagram.

Foto: TT

Annons