Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias upprop på kvinnodagen: "Jämställdhet är ett självklart fokus"

08 mar, 2016, 18:58 
Agneta Nisbeth
Prinsessan Sofia uppmärksammar internationella kvinnodagen. På Project Playgrounds Instagram skickar hon en viktig uppmaning.
Annons
Sofiaplayground

Prinsessan Sofia är en av Project Playgrounds grundare och på organisationens officiella instagramkonto skickar hon i dag en mycket speciell hälsning. Organisationen arbetar i Sydafrika med att förbättra barn och ungdomars möjlighet till ett bättre liv och under hashtaggen internationella kvinnodagen skriver Project Playground att det är extra viktigt att möjligheterna är lika för alla oavsett kön.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Övertygelsen om alla människors lika värde var själva grunden till att vi startade Project Playground. Generellt sett är flickor mer utsatta, speciellt i de områden där vi arbetar, vilket gör att jämställdhet är ett självklart fokus i all vår verksamhet varje dag – inte bara idag, säger prinsessan i inlägget som publicerades under tisdagskvällen.

Sofia har varit verksam i Playground sedan starten 2010 och hon är i dag organisationens hedersordförande.

SofiaPlayground2

Av: Liv Sander.

Bild: Instagram.com/projplayground.

Annons