Sofias utseendeval: “Jag tror inte Carl Philip vill att hon ska ta bort dem”

carl philip sofia
Sofia är en okonventionell prinsessa på många sätt – ett av dem är hennes tatueringar.
Annons

När prinsessan Sofia blev en del av kungafamiljen var det vissa som frågade sig hur det skulle gå, det på grund av hennes bakgrund som är ganska okonventionell sett till hur det sett ut historiskt bland nya medlemmar i kungafamiljen. Men alltsedan Carl Philip och Sofia gick ut med att de var ett par och kanske ännu mer sedan bröllopet för fem år sedan har det blivit tydligt att rollen passar utmärkt för prinsessan, och hon tar sitt uppdrag på största allvar.

Annons

Annons

En av de sakerna som diskuterades flitigt, kring bröllopet i synnerhet men även på senare tid, har varit Sofias tatueringar. Tatueringar på kungligheter är en kontroversiell sak, då kungahusen ofta håller hårt på traditioner. Vissa mer gammaldags lagda tycker att det är både opassande och olämpligt – andra häpnar över detta ens kan leda till debatt.

Sofia bröllopet
Sofia hyllades efter bröllopet för att hon inte gömde vem hon var och vad hon gjort, nacktatueringen var klart synlig.

Bingo Rimér försvarar prinsessan Sofias tatueringar

En som tidigt red ut till prinsessans försvar var fotografen Bingo Rimér, som blev känd på den tiden han ofta fotade lättklädda kvinnor till herrtidningar. Han hade så pass starka åsikter i frågan att han gick ut i en egen debattartikel som publicerades på SVT:s debattsida.

”Det är en förlegad och föråldrad inställning att Sofia inte skulle vara en tillräckligt bra representant bara för att hon har tatueringar eller en helt vanlig historia som andra människor.” skriver han apropå Sofias tatueringar.

Annons

”Jag tror inte att Carl Philip vill att hon ska ta bort dem.”

”Styrkan i henne rent konceptuellt är den historia hon har som gör att hon kan representera det svenska kungahuset på sitt eget sätt. Hon är begåvad, vacker och social. Hon har ett eget engagemang i välgörenhetsprojekt. Hon är rena drömmen för kungahuset. Tatueringen är en del av hennes personlighet och historia. Sofia representerar den nya moderna människan. Hon är ett barn av sin generation och en kvinna av folket. Som sådan ska hon vara den hon är.” fortsätter Bingo.

Kändisfotografen passar även på att göra en jämförelse med en annan ikonisk svensk, nämligen fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic.

Annons

”Ingen har synpunkter på vår andra kung, Zlatan, som har massor med tatueringar. Ingen ifrågasätter honom. Det är förmodligen för att han är man och fotbollsspelare.”

Sofias tatuering

Prinsessan Sofia har tre tatueringar. Hon har en tatuering i nacken som föreställer en sol. Den på revbenen har varit svår att tyda, men på vissa bilder har man kunnat skymta något bladliknande och en fjäril. Den sista, på högra ankeln, var länge ett mysterium, men 2019 lyckades vi på Svensk Dam knäcka mysteriet. Tatueringen är helt enkelt en hyllning till Sofias familj: E för pappa Erik, M för mamma Marie, L för systern Lina och S för systern Sara.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Sofias utseendeval: “Jag tror inte Carl Philip vill att hon ska ta bort dem””

 1. Veronica skriver: 30 juli, 2020

  Zlatan är inte kung det är bara idol till visa personer , han är orelevant. Och hon Sofia är en person som vanligt med titel och fru. Det är inte konstigt. Alla kan göra vad man vill med respekt.


 2. Leo skriver: 30 juli, 2020

  Det var den rätte att lyssna till, vore underligt om han som själv är inne i herrtidningsbranschen med fotografering av nakna kvinnor inte skulle tala för S. En kvinna av idag, i tiden, cementerar inte en förlegad syn på kvinnor som sexobjekt utan utbildar sig o använder sig av tidigare generationers kvinnors kamp för jämställdhet, rätten till utbildning, arbete osv….. Fanns flera år in pr CP till förändring, men så blev det inte. S hade valt sitt spår i livet.


 3. ananas skriver: 30 juli, 2020

  Att tro och att veta är två vitt skilda saker.


 4. Christina von Bonsdorff skriver: 3 augusti, 2020

  Förskräckligt med tatueringarpå en prinsessa! Jag tänkte,att det för det mesta var unga män som lät tatuera sig.Svårt är det ju att avlägsna dem.Det lär ju gå med laser.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar