Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias vän Danny Saucedo stoppas av polisen

30 jul, 2020, 19:00 
Han gjorde succé på prinsessan Sofias och Carl Philips bröllop för fem år sedan – men nu stoppas Danny Saucedo av polisen.
Annons
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

En tidigare godkänd middag vid Pite Havsbad för 250 gäster har nu fått ställas in – detta på grund av att Danny Saucedo skulle medverka. Artisten skulle stå för underhållningen, men middagen var det som var i fokus, menar Pite Havsbad. Piteå kommun gav först sitt godkännande, men nu har polisen gått in och stoppat evenemanget.

Danny Saucedo är en uppskattad artist i kungahuset, och en god vän till prinsessan Sofia. På bröllopet för fem år sedan framförde han tillsammans med sin dåvarande flickvän Molly Sandén en kärlekslåt som Sofia skrivit till sin prins, något som rörde Carl Philip till tårar.

Men den här gången får Danny inte chans att röra någon ny publik med sin musik. De tycker inte att middagen är nog för att rättfärdiga artistens medverkan, och anser att evenemanget ska ses som en konsert, och då gäller regeln om max 50 personer på samma plats för en allmän sammankomst.

Annons

– Vi har pratat med våra jurister och gjort bedömningen att i och med att man annonserar för att Danny Saucedo ska spela, inte för maten i sig, är det han som är lockelsen. Då är det en konsert, en allmän sammankomst, säger Peter Lundmark, tillförordnad chef över lokalpolisområde Piteå Älvdal, till TT.

Danny Saucedo
Danny uppträdde på Sofias och Carl Philips bröllop – nu stoppas han av polisen.

Ställde ett ultimatum – avboka artisten eller minska gästerna

Normalt omfattas inte restauranger av regeln om max 50 personer för en sammankomst, och bordsplaceringen i lokalen som i vanliga fall rymmer 1000 personer hade godkänts av kommunen på förhand.

De får fortfarande arrangera middagen med alla 250 gästerna, men då utan Danny Saucedo, eller med artisten men då med max 50 gäster, något som enligt vd:n Kristoffer Lundström inte ser som ett alternativ.

Annons

– Vi har ju haft en dialog med kommunen, som är tillsynsmyndighet, och har skickat in en verksamhetsplan för hur vi ska säkerställa att vi håller avstånd mellan borden. De vanliga restriktionerna som gäller i en restaurang. Vi har ju väldigt stora ytor, den här lokalen är godkänd för 1 000 personer och vi begränsade det till 250, säger han.

carl philip sofia bröllop
Carl Philip och Sofia under bröllopsmiddagen i Vita havet, år 2015.

Varje polisområde gör sina egna bedömningar om vad som räknas till allmän sammankomst eller inte, vilket gör att det kan se väldigt olika ut beroende på vart i landet man befinner sig. Anledningen till att polisen väljer att ställa in just det här evenemanget beror på att Danny Saucedo är så pass känd att han ses som huvudattraktionen under kvällen.

Danny Saucedos manager Thomas Lööw säger till TT att man inte har några kommentarer.

Foto: TT

Annons