Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofiero fyller 150 år - firar med besök av kungaparet

21 maj, 2016, 09:00 
AvJohanna Lejon
Den 6 juni reser kungaparet till Sofiero slott för att inviga en ny utställning
Annons
kungaparet ste

I år är det 150 år sedan den blivande kung Oscar II och hans Sofia av Nassau flyttade in i sina drömmars sommarslott, Sofiero. På Sveriges nationaldag den 6 juni invigs jubileet med pompa och ståt i närvaro av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Dessutom invigs en helt ny jubileumsträdgård och en unik jubileumsutställning om kungligt konstnärskap.

I jubileumsutställningen får vi följa med på en unik resa genom sex generationer av kungligt konstnärskap från ätten Bernadotte. I de tidigare privata kungliga salongerna på slottet kan besökaren utforska den kreativa bredden som innefattar allt från poesi av kung Oscar II, måleri av prins Eugen, kronprinsessan Margaretas fotografi och måleri, Sigvard Bernadottes silverdesign för Georg Jensen och industridesign, drottning Margrethe II av Danmarks textila verk och prins Carl Philips industridesign.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofiero

– Det känns oerhört roligt och det är en stor ära att få låna in så många verk av de olika kungligheter som finns representerade i utställningen. Mig veterligt har en liknande samlingsutställning aldrig gjorts tidigare, säger Annika Malmgren, verksamhetschef på Sofiero i ett pressmeddelande.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons