Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sökes: Kunglig kusk som kan köra denna dyrbara last!

15 sep, 2018, 10:00 
Att jobba för kungafamiljen är en dröm för många och nu finns det två lediga jobb vid hovet, ett som kavaljerskusk vid Hovstallet och ett som skyddsvakt på slottet.
Annons

Råkar du vara expert på att köra och rida i galakorteger? Då har kungen jobbet för dig! Just nu söker hovet en kavaljerskusk på deltid till Kungliga hovstallet – fast det gäller förstås att att du har en hippologisk högskoleexamen i cv:t, och erfarenhet av att utbilda hästar i allt från dressyr till à la d’aumont-ridning.

Kavaljerskuskarna från Kungliga hovstallet kör kungafamiljens korteger.
25 kungliga korteger brukar rulla fram på Stockholms gator varje år och här ser du två av kavaljerskuskarna i aktion.

Dessutom kommer särskild hänsyn att tas till din förmåga att i ”skarpa lägen samarbeta med både hästar och kollegor” skriver hovet på sin hemsida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men om nu inte hästar är din starka sida? Ja då finns det faktiskt en chans till. Ståthållarämbetet söker en vikarierande slottsvakt till säkerhetsavdelningen på Stockholms slott, och där är uppgiften att som skyddsvakt arbeta i både bevakningscentralen och receptionen under vardagar, kvällar, helger och nätter. Och då är det bland annat den här porten  – och förstås den här familjen – som ska bevakas.

Ståthållarämbetet söker en skyddsvakt till säkerhetsavdelningen på Stockholms slott.
Mer info om jobben finns på hovets hemsida.

Se hovets film om Hovstallet här:

Foto: Ibl

Annons