Soldoktorns tråkiga besked till Leonore – bara veckor före sommarlovet

18 maj, 2023, 15:00 

Mikael "Soldoktorn" Sandström kommenterar nu prinsessan Leonores skada.

Annons
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”

Det var förra veckan som det oroväckande beskedet kom:

Prinsessan Leonore, 9, hade brutit armen i en olycka hemma i Florida – vilket i sin tur innebar att mamma Madeleine inte kunde närvara vid Childhood-festen på Gröna Lund den 10 maj.

Det var Childhood som meddelade detta på den officiella hemsidan:

"Vi har dock fått besked om att Prinsessan Madeleine har ställt in sin resa till Sverige för medverkan under kvällen. Anledningen till är att Prinsessan Leonore har trillat och brutit armen och väntar på en operationstid".

Recept.se Nyhetsbrev
Prinsessan Leonore efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka.
Leonore tvingades opereras efter att ha brutit armen.

Hovets besked: Prinsessan Leonore har opererats

Istället närvarade kungen, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria vid Childhood-festen.

Annons

– Prinsessan Madeleine har gjort allt hon kunnat för att komma hit. Samtidigt insåg hon att hon måste vara med sin lilla dotter när hon opereras. Så jag tror att alla är förstående men det är klart att det inte är lätt. Det är inte lätt för lilla Leonore, sa drottning Silvia till Expressen under kvällen.

En vecka senare, onsdagen den 16 maj, kunde hovets informationschef Margareta Thorgren bekräfta för Svensk Dam att Leonore har opererats.

Kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer till en speciell kväll på Gröna Lund till förmån för World Childhood Foundation.
Victoria, kungen och Silvia var på plats på Gröna Lund.

Soldoktorns tråkiga besked till prinsessan Leonore – bara veckor före sommarlovet

Det är givetvis aldrig kul att bryta något ben i kroppen, men extra tråkigt för ett barn inför sommarlovet som väntar runt hörnet.

Annons

Det kan dessutom dröja en tid innan Leonores arm är helt återställd. Det förklarar Mikael "Soldoktorn" Sandström för Hänt.

”Väldigt svårt att svara på eftersom det beror på hur frakturen/frakturerna ser ut. Det som styr är om benbitarna ligger nära varandra eller felaktigt. Om själva leden också är inblandad ökar operationsindikationen. Målet för att operera ett barn är att återfå full rörlighet 6-8 veckor i gips i snitt”, skriver Mikael i ett meddelande till Hänt.

Annons