Sonjas ilskna utspel chockar världen – hånfulla orden inför alla

Drottning Sonja

Sonjas utspel om amerikaner har skapat skriverier i USA.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!
1:17

Efter reklamen: Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

(1:17)

Slå på ljud

Beskedet slog ned som en bomb. Prinsessan Märtha Louise slutar jobba som prinsessa och avsäger sig sina officiella uppdrag, efter att kungahuset haft krismöten om hennes framtid.

Beslutet grundar sig i fästmannen Shaman Dureks kontroversiella uttalanden, där han bland annat påstått att en medaljong han säljer på sin egen hemsida kan bota corona.

– Han (Shaman Durek reds anm.) måste lugna sig, han måste dämpa sig. Men jag tror att han kommer fortsätta. Det här blir som bränsle för honom, att komma med nya utspel, sa Svensk Damtidning chefredaktör Johan T Lindwall i SVT:s Morgonstudion under torsdagen.

Shaman Durek och Märtha Louise

Shaman Durek och Märtha Louise.

Lise Åserud

Hånfulla orden: ”Amerikaner förstår inte”

Drottning Sonja har varit allt annat än nöjd med Dureks beteende. Det blev tydligt när hon skulle kommentera det norska kungahusets besked om Märtha Louises framtid.

Under en presskonferens sa hon att amerikaner inte har någon aning om vad det innebär att leva kungligt och att Shaman Durek uppenbarligen inte varit något undantag.

– Amerikaner förstår inte betydelsen av det här. Det gör de inte. Han trodde att han kunde göra vad han ville utan att höra med oss först, sa hon enligt Hello Magazine.

Drottning Sonjas ord till Ingrid Alexandra väcker ilska – hovet bryter tystnaden

Sonjas relation till Durek

Trots allt som har hänt tycker Sonja ändå om Durek. Hon tror att detta kommer göra att familjen kommer närmre varandra och är bekväm med beslutet som fattats.

– Vi har tittat på den här processen från alla håll. Detta har varit ett enhälligt beslut.

Drottning Sonja

Drottning Sonja.

Terje Pedersen

Foto: TT