Sonjas kalender rensad – varit borta från offentligheten i veckor

Sonjas kalender rensad – varit borta från offentligheten i veckor

Som vi saknar våra nordiska kungapar! Men kalendern gapar fortfarande tom för de flesta, så även drottning Sonja.
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud

Den senaste tiden har en hel del saknat drottning Sonja och undrat var hon tagit vägen. Det senaste offentliga framträdandet hon gjorde var den 20 juni, när man på håll fick se henne stå och titta på det årliga bålet i Ålesund. Den 4 juli fyllde Sonja 83 år och firade födelsedagen tillsammans med hela familjen.

Sonjas kalender gapar tom även framöver, men ni behöver inte oroa er, det beror inte på någon sjukdom eller något annat tråkigt. Precis som vårt kungapar har drottning Sonja och kung Harald gått på semester och kommer tillbringa större delen av sommaren på sitt älskade lantställe på Mågerø. Eftersom både Sonja och Harald befinner sig i riskgruppen för att smittas av Corona, blir det inga längre utflykter för kungaparet i år.

Sonja och Harald njuter på Mågerø

I och med Corona är det dessutom svårt att boka in framtida evenemang, eftersom ingen vet hur restriktionerna eller situationen kommer se ut efter sommaren. Även om vi saknar Sonja, så hoppas vi att det norska kungaparet får en underbar semester ute på Mågerø och att vi snart får se dem igen!

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 27?
Slå på ljud