Sophie av Wessex djupt skuldsatt – men slipper betala!

Sophie av Wessex djupt skuldsatt - men slipper betala!
Annons
Sophie av Wessex.
Sophie av Wessex.

Prins Edwards fru, Sophie, har hamnat i trubbel. Hennes företag har gått i graven, men miljonskulderna slipper hon betala. Skulle det varit likadant om hon INTE haft en kunglig titel?

Förra veckan avvecklades pr-firman RJ-H Public Relations, företaget som grundades av prins Edwards fru Sophie och hennes tidigare affärspartner Murray Harkin. Företagets skulder uppgick till 1,7 miljoner pund. Det har gått åtta år sedan företaget senast var i rampljuset, och inte heller då av alltför angenäma skäl.

Annons

Det var nämligen då som den ökände “fejk-shejken”, en engelsk journalist, i hemlighet spelade in Sophies nedsättande kommentarer om kända personer, bland annat om Cherie Blair. Några månader senare lät Sophie meddela att hon avsåg att avsluta alla förbindelser med RJ-H PR och dra sig tillbaka från affärslivet till ett liv med enbart kungliga plikter.

Sophie med sin make prins Edward.
Sophie med sin make prins Edward.

Men, kan nu The Mail on Sunday avslöja, Sophie fortsatte trots det att vara involverad i firman som hon såg som sin “baby”.  Och nu när det gått åt skogen är det andra som får ta smällen och kostnaden…

Bland skulderna finns exempelvis 30 000 pund i obetalda skatter och ett banklån som Sophie själv gått i god för – vilket nu bara rätt och slätt avskrivits. En insider säger att enda anledningen till att banken låter något sådant passera är att man inte vill riskera sina goda förbindelser med kungahuset. Men i en tid när massor av firmor går under varje dag och människors liv slås i ruiner väcker det avsky  att  “en regel gäller för de rika, en annan för alla andra. “

Som medlem av kungahuset borde Sophie av Wessex istället ha föregått med gott exempel, inte minst av etiska skäl och åtminstone betalat skatteskulden. Det är ju inte direkt så att hon inte har råd där hon sitter i sitt 30 miljoners-lyxhem Bagshot Park. Buckingham Palace har inte lämnat några kommentarer…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL, Allover Press

rabatt.weekendpaket

Du kan också tävla omen wekkend! Klicka HÄR.


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Sophie av Wessex djupt skuldsatt – men slipper betala!”

 1. Kristine fra Oslo skriver: 21 juli, 2009

  Uff dette er ikke bra. Minner for mye om føydaltidens fyrster som kunne skalte og valte som de ville, og var fyrster av guds nåde. Her bør det sies kraftig fra. Dette hadde ikke gått i Norge eller Sverige, eller hur? Jeg liker jo egentlig Sophie bra, jeg. Hun er ikke så tåpelig som Fergie eller så nevrotisk som Diana, men ganske alminnelig og passe klok. Akkurat som som deg og meg. Dronningen turte bare gi henne grevinnetittel, fordi hun ikke ville ha flere fraskilte hertuginner i familien. Sophie holdt stand, og holdt ut i årevis til Edward omsider fridde. Hun blir nok ikke skilt nei, hun kommer til å holde ut, for hun synes det er gjevt å være medlem av kongefamilien. Hun oppnår nok hertuginnetittelen til slutt.


 2. signesigne skriver: 21 juli, 2009

  Det ger fel signaler när kungligheter slipper betala sina skulder.De av några har råd att göra rätt för. Men de som ät “fattiga” och satsat på sitt företag som går i konkurs i dessa kristider bli aldrig fria från sina skulder.


 3. Bridget skriver: 22 juli, 2009

  Sen när började kungligheter göra rätt för sig och framstå som exemplariska medborgare? De lever överdådigt lyxliv för att ge oss lite flärd i vardagen och säljer Sverige på kartan som exportvara. Kungligheter handlar hej vilt i de mest exklusiva märkesaffärerna på stureplan utan betala, för vilka affärsägare skull ta betalt av en levande reklampelare! De behöver inte tänka på vad som ska serveras på bordet, tvätta eller städa. De gör vi skattebetalare.
  Men vackra och glamorösa är dom och jag trots ändå att jag ha dom kvar! Visst är det härligt att få drömma sig bort ett tag – minsann ska jag inte sitta fastspikad vid Victorias bröllp!!


 4. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  Sophie bör betala sina skulder själv, ett fjanteri att kungligheter är inte människor utan nåt heroiskt,.Hon får väl stå över några klänningar tills skulden är betald. Jag blir förbannad på detta smygande för överheten.


 5. Christina Helsinki skriver: 22 juli, 2009

  Helena,

  kommer du ihåg eller har du läst i Tidningen eller Expressen hur mycket parkerings botar eller kanske böter som vi säger här var obetalda av Madeleine? Kanske också av de andra? Vem månne betalade dem?


 6. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  Ja den historien oxå, jag blir så förbenad, jag förstår att kungligheter inte är vanliga människor till viss del, men de skall banne mig göra rätt för sig på ett kungligt sätt.

  Mvh Helena


 7. Christina Helsinki skriver: 22 juli, 2009

  Helena,

  inte för att det gäller stora summor, men det måste kännas äckligt, för medborgarna som kämpar med bostadslån och annat, att veta att om man är kunglig står man över lagen. Dessutom tycker jag att det är bara flöntbollar i trafiken som med vett och vilja skaffar sig parkerings- och fortkörningsböter.

  Men för att tala något positivt. Har läst att Kungen och Silvia skall avlägga statsbesök här i Finland. Kanske i augusti.Jag blev en gång anklagad här för den finländska avundsjukan på Sveriges kungahus.

  Skall rapportera hur finländska tidningar kommer att skriva och har skrivit; Kaunis Silvia= vackra SIlvia, ihana Victoria=härliga Victoria, allt har varit positivt om Daniels och Victorias förlovning också. Och alla här älskar Kungen.

  Silvias facelifts har inte intresserat finska damtidningar ens 10% av vad svenska tidningar har skrivit.

  Vi skriver också att Sveriges kungahus, är liksom litet vårt också. Kanske vi här känner mer brödraskap med de Nordiska länderna, än ni vet.

  Min åsikter är helt personliga, men kanske läser jag också mer Tidningen än den finska befolkningen. Tidningen är ju den mest objektiva om Sveriges kungahus i världen.

  Skall rapportera efter besöket.


 8. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  Helena M. och Christina Helsinki.
  Men la de bare vare, som dom säger på norsk, tror jeg. Dom är kungliga och förr i världen skulle ingen ha bråkat om såna här saker. (Då fanns ju inga lapplisor förstås) Men låt dom vara ifred, for heavens sake.


 9. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  Jag kan inte hjälpa det, jag blir sur över orättvisorna för vanligt folk och de som föds som kungligheter, Prinsessan Madeleine skulle fått en tillsägelse iallafall. Vem betalar allt för kungligheter utan gränser?


 10. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  Kungligheter är ju bakom fasaden vanliga människor, de är igrund och botten precis som oss, men man får inte säga nåt om de för att de är kungliga och får allt de pekar på. dessa tjat på att de har skor på “tassarna” har de inte ens fötter???
  och ja jag är rojalist och älskar kungligt men när det gäller att andra skall betala för deras klumpighet gör mig arg.

  Förlåt/ h.


 11. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  Ja Helena, vet inte riktigt vad jag skall svara dig. Men som jag i min lilla hjärna tänker, så är det så här: Vi har ett kungahus. Dom står utanför all tvivel och allt tjafs. Annars kan det ju vara. Då kan vi ha republik. Och jag lovar dig, Helena, det skulle bli mycket dyrare. Och vi “skattebetalare” som många här är inne på jämt, tror du verkligen att det skulle bli bättre med någon president som skulle sko sig och sin familj. Politiker, du vet?
  Nej, monarkin är bäst. Så länge det nu varar, så mycket avundsjuka som det verkar finnas. OCH brist på känsla för historia och kultur. Och hur mycket betalar du i skatt för kungahuset, jag lovar dig, det är ett cigarettpaket ungefär.


 12. signesigne skriver: 22 juli, 2009

  Ja det var ju inte mycket i skatt vi betalar för vårt Kungahus.Jag vill inte heller ha en president utan vårt Kungahus är bra ambassadörer för vårt land.


 13. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  Neta, jag förstår hur du tänker och det låter helt OK ingen president i Svearike, jag är somsagt tokig i kungligheter så jag lägger ned denna debatt

  Kram till dig Demba.


 14. Helena M skriver: 22 juli, 2009

  OJ, Jag menar så klart Neta.


 15. Netahttp skriver: 22 juli, 2009

  Tack Signe. Du är klok som vanligt. Love you!
  Men vet du, nu har jag fått telefon från Troppan! Dom har så kul och blir bjudna på allt, ungdomarna. Önskar nästan jag var med.


 16. Martin skriver: 23 juli, 2009

  Neta skatten for kungahuset ar storleks ordningen 12 svenska kronor per varje medborgare…..i England kostar kungahuset 68 pence per invanare…sa dom som anfor skattekostnaden som ett skal for att avskaffa monarkin borde forklara hur en president skulle bli billigare.
  Det skulle bli tre ggr sa dyrt …det forsta aret….sedan sakerligen tio tjugo ggr sa mycket…ar det nagot politiker kan sa ar det att gora av med pengar…Var Kung daremot ar en riktig “snaljap” och det sager jag som berom..trots att jag avskyr snalhet..:)


 17. Martin skriver: 23 juli, 2009

  att betala sina skulder??….men dessa skulder uppkom ju i ett foretag sakerligen ett aktiebolag…sadana skulder brukar avskrivas for ALLA om inga oegentligheter forekom i bolaget….har inte satt mig in i exakt vilka omstandigheter som foreligger har…men tror inte att hertiginnan ar gynnad mer an gemene man….formodligen illasinnade rykten…


 18. NeahInneoUtelistan skriver: 23 juli, 2009

  Neta!
  Betr. Troppan, tror du vi orkar festa hela nätterna? Men kul skulle det vara.


 19. Netahttp skriver: 23 juli, 2009

  Nej Neah, men en eller två festnätter skulle jag nog klara av. Men dom har haft skitkul. Det var en person som fyllde år och bjöd 90 pers tror jag det var. Hotell, nattklubbar, you name it. Kalaset lär ha gått på två millar! Men nu tar några av dom det lite lugnare (får man hoppas) utanför Nice.


 20. signesigne skriver: 23 juli, 2009

  Neta
  Vad är Troppan för något?Är det något ställe för ungdomar?
  Jag kollade nyheterna på nätet och 2 Gotlandsbåtar har krockat i Nynäshamn.Jag hoppas inte att du var med där!


 21. Netahttp skriver: 23 juli, 2009

  Signe. Nej, jag var inte med på någon av färjorna. Jag brukar inte åka upp och ner till Sthlm så mycket. Stannar helst på ön under sommarhalvåret. Jag hörde om krocken på Gotlandsradion. Det lär ha varit rätt ruskigt, flera skadade passagerare och en allvarligt
  Troppan är Saint-Tropez .


 22. signesigne skriver: 23 juli, 2009

  Tack NETA. Ursäkta min okunnighet. Det är väl där Len brukar hålla till med sin Jonas. Det är ett fint ställe men nu har det säkert blivit ett dyrt snobbställe!
  Nu kommer det bli problem för turister att ta sig från ön i det här akuta skedet. De får väl släpa fram gamla Tjelvar igen. Det var tur att det inte blev några värre skador och man får väl hoppas att den som skadade sig allvarligt klarar sig utan men. Kram


 23. Gilla skriver: 23 juli, 2009

  De är ju bara när de gäller kungligheter de skrivs om kostnader för samhället,vilka tror ni de är som står för kostnaderna när andra går i konkurs,eller när Svensson levt över sina tillgångar,har ni hört talas om skuldsanering.


 24. Christina Helsinki skriver: 23 juli, 2009

  Gilla,

  Jag ställer kungahusen över medel Svensson, både beträffande etik och ekonomiska förhållanden. Svensson vid en skuldsanering kanske hamnar ut för att realisera allt vad han äger och har, och när ingenting finns, kan en skuldsanering bli godkänd. Då kommer skattebetalarna in i bilden.

  Kungahusen har i allmänhet råd att betala sina egna flöntigheter, utan att deras livsstil förändras märkbart.Ur etisk synpunkt, skall kungahusen inte belasta samhället genom egna misstag eller oegentligheter. Skattebetalarna betalar dem för att göra någon nytta för samhället, och misstag skall de själva betala.


 25. Irena. skriver: 23 juli, 2009

  Huvudet på spiken, Christina H. För att citera allas vår Astrid Lindgren: “Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll…”
  Och om man har den gräddfil som de kungliga har, så har man också ett stort ansvar, det är det dealen med “undersåtarna” går ut på…Noblesse oblige..


 26. Christina Helsinki skriver: 23 juli, 2009

  Irena,

  Tyvärr gör det här som jag kallar oegentligheter, att medel Svensson börjar undra, varför kallas de kungar och drottningar, lever flott och är inte ett dugg bättre än en själv. Jag anser också att deras status förpliktar dem att föregå med gott exempel, och exakt som Astrid Lingren…

  Kanske medel Svensson inte har levt över sina tillgångar, men parkerat fel och själv betalat sina parkeringsböter.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar