Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sophie av Wessex ska hjälpa Elizabeth genom krisen

02 feb, 2020, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
drottning elizabeth sophie av wessex
Drottning Elizabeth befinner sig i en svår sits efter Harrys och Meghans beslut att lämna kungahuset. Men hon har en person som ska stötta henne genom krisen; Sophie av Wessex.
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 5?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 5?

När Harry och Meghan gick ut och meddelade att de lämnar det brittiska kungahuset för en framtid i Kanada utbröt total kaos på “The Firm”. Pressen fick dessutom nys om att drottning Elizabeth inte hade fått veta att hertigparet skulle avslöja sina planer för hela världen, vid ett så tidigt skede. Krismöten följde på slottet Sandringham och Meghan tog sitt pick och pack och lämna Storbritannien för en lyxig herrgård på Vancouver Island.

Vilken röra. Megxit-affären påverkar alla i familjen och Elizabeth har många luckor att fylla efter Harrys och Meghans kungliga sorti. Många invigningar, galor, och långresor hamnar i småbarnsmamman Kates knä och nu visar det sig dessutom att prins Edwards fru, grevinnan Sophie, får en betydande roll det kommande året.

Grevinnan Sophie är drottningen favorit

Elizabeth har en otroligt nära relation till Sophie och i brittisk media har hon vid flera tillfällen beskrivits som “drottningens favorit”. En källa, nära det brittiska hovet, har gett Daily Mail uppgifterna att Sophie nu kommer att ta sig an flera kungliga uppdrag – för att minska Charles och Williams arbetsbörda.

Annons
prins edward grevinnan sophie
Grevinnan Sophie tar ett kliv fram när Harry och Meghan lyser med sin frånvaro.

Nu väntar vi med spänning på att få se hur grevinnan representativa roll kommer att utvecklas i kungafamiljen. Att Harry och Meghan slutar betyder ju nämligen inte att förväntningarna på den kungliga närvaron minskar.

sophie av wessex
Prins Edwards hustru är som en dotter för Elizabeth.

Foto: TT

Annons