Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sophie riskerar livet för ett andra barn

19 jul, 2007, 14:22 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Efter år av längtan står det nu klart att hertigparet av Wessex, Edward och hans Sophie, väntar smått till jul! Glädjen är förstås enorm, men den förmörkas av oron för Sophies hälsa.
Annons

Sophies tidigare havandeskap har varit problemfyllda och det är långt ifrån riskfritt för Sophie att vänta barn. Den 8 november 2003 fick paret lilla lady Louise, men vägen till kärleksbarnet kantades av sorg. Året innan drabbades Sophie av ett utomkvedshavandeskap som nästan kostade henne livet.

Dramatisk förlossning

Lika dramatiskt blev det vid Louises ankomst. Redan i vecka 36 fick Sophie föras till sjukhus i ilfart med svåra smärtor och läkarna blev tvungna att utföra ett akut kejsarsnitt. Den lilla flickan fördes till en intensivvårdsavdelning för barn som är för tidigt födda. Sophie var så dålig efteråt att hon inte kunde träffa sin lilla dotter förrän efter sex dagar.

Sophie står nära drottning Elizabeth

Det barnkära paret har inte gjort någon hemlighet av sin innerliga önskan om att utöka barnaskaran. Men den biologiska klockan har tickat snabbt, och det är naturligtvis en enorm glädje att Sophie nu lyckats bli gravid vid 42 års ålder. Drottning Elizabeth och Sophie står varandra mycket nära, och drottningen uppges vara överförtjust, precis som de blivande föräldrarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL

Annons