Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sophies stora utmaning - cyklar 700 kilometer för svärfar Philip

23 sep, 2016, 11:16 
Agneta Nisbeth
En stor applåd för grevinnan av Wessex! På söndag går hon i mål efter 700 kilometer på cykel genom hela England.
Annons
Sophie-Ste1

Vissa kungligheter nöjer sig med att klippa band och hålla invigningstal, andra pressar sig bokstavligen till det yttersta för att sätta ljus på viktiga frågor. Det senare gör grevinnan av Wessex just nu. I måndags morse gav hon sig ut på sitt mest fysiskt krävande uppdrag hittills i den kungliga karriären. Hon cyklar hela vägen från Holyroodhouse i Edinburgh till Buckingham Palace i London i syfte att samla in pengar till prins Philips välgörenhetsorganisation Duke of Edinburgh’s Award.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag tror att min svärfar tycker att jag är galen, och det tror jag drottningen också känner – men de förstår varför jag gör det, säger Sophie till brittiska Hello.

Grevinnan har legat i hårdträning under hela sommaren och vid sin sida har hon haft en sex man starkt team som stöttar och peppar. Under hela resan har Sophie delat med sig av sina upplevelser på kungahusets officiella Instagram.

Prins Philip och prins Edward fanns med när startskottet gick vid Holyroodhouse i måndags, och kommer att finnas vid mållinjen vid Buckingham Palace på söndag. Där kommer också Edward och Sophies barn Louise och James möta sin mamma efter den veckolånga utmaningen.

– De är vansinniga på mig eftersom de inte fick vara med vid starten. Men det är en skoldag. De kommer till Buckingham Palace för att se mig vid målgången, säger grevinnan till Hello.

Sophie-Ste3

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons