Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorg för Maud – pappa Ari Behn saknas under viktiga dagen

17 jan, 2021, 14:00 
Ari Behn och Maud Angelica Behn
Över ett år har gått sedan Ari Behn tog sitt eget liv. Nu har en viktig dag kommit för den norska kungafamiljen, och Ari är saknad.
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farvälBrand logo
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Den 25 december 2019 valde Ari Behn att avsluta sitt eget liv. Författaren hade då plågats av psykisk ohälsa en längre period och även fysiska besvär.

Bakom sig lämnade han familj och vänner som för alltid kommer sakna 47-åringen, däribland exfrun prinsessan Märtha Louise och deras tre barn.

Precis som alla i sorg har den norska kungafamiljen behövt gå igenom högtider och födelsedagar utan Ari. Nu har ännu en stor dag kommit, och tomrummet efter Ari är stort.

Ari Behn är saknad under viktiga dagen

Idag, den 17 januari, är det 30 år sedan Harald och Sonja blev Norges kungapar. En glädjens dag för den norska kungafamiljen och det norska folket.

– Vi har kunnat följa Norge och det norska folket genom en spännande utveckling. ⁣Vi ser tillbaka med glädje på flera hundra resor och besök runt vårt vackra land genom åren, säger kungen och drottningen bland annat i ett uttalande.

Samtidigt kantas dagen av sorg. Det här innebär att var 30 år sedan Harald pappa kung Olav dog av en hjärtattack.

Annons

Pandemin begränsar även vilka kungafamiljen kan träffa. Och Ari, han är som alltid saknad, säkert extra mycket en dag som denna.

Maud Behn: "Trodde att du ville bli morfar till våra barn"

Ari Behns tre döttrar Maud Angelica Behn, Leah Isadora Behn och Emma Tallulah Behn minns deras pappa med stor värme.

Särskilt Maud, som är den äldsta av döttrarna, har pratat öppet om sorgen och hur det smärtar henne att pappa Ari kommer missa familjens viktiga milstolpar.

På pappans begravning höll hon ett tal som berört många.

– Du sa att jag var en glittrande diamant. Du fick oss att känna att vi kunde bli vilka vi vill. Tack till dig. Vi hoppas att du vet hur mycket vi älskar dig. Vi trodde att du ville gå med oss längs med altargången. Vi trodde att du ville bli morfar till våra barn. Se vilka personer vi skulle bli, sa Maud då.

Foto: TT

Annons