Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorg i danska kungahuset – drottningens svåger har avlidit

14 mar, 2017, 10:21 
Agneta Nisbeth
Prinsessan Benediktes man har avlidit.
Annons

Sorgen är stor i den danska kungafamiljen. Drottningens svåger, prins Richard, 82, har avlidit. Prins Richard var gift med drottningens syster Benedicte. Hon nåddes av dödsbudet medan hon befann sig i Danmark på besök.

“Det är med stor sorg jag på Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Benediktes vägnar måste meddela, att Hans Höghet prins Richard har avlidit. Hans Höghet avled plötsligt på slottet i Berleburg i går kväll, måndagen den 13:e mars. Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Benedikte har efter en kort tid i Danmark rest hem till Berleburg under tisdagsmorgonen” skriver hennes privatsekreterare på kongehuset.dk.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Benedicte och Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg träffades under prinsessan Beatrix bröllop med Claus von Amsberg 1966 och gifte sig i februari 1968. De flyttade till slottet Berleburg i Bad Berleburg i distriktet Siegen-Wittgenstein.

Foto: IBL.

Annons