Sorgen för Estelle – Victorias plan för dottern rasade

kronprinsessan victoria prinsessan estelle

Drottningskolan för Estelle fortsätter, men med tanke på det nuvarande coronaläget har Victorias planer rasat.

Estelles drottningskola fortsätter. En dag kommer hon ta över stafettpinnen efter mamma Victoria och eftersom det är ett stort hedersuppdrag är det självklart något man måste förbereda sig inför från tidig ålder.

LÄS MER: Prinsessan Estelles förvandling – väcker starka reaktioner

Victoria är väldigt mån om att ge Estelle så mycket kunskap som möjligt om monarkins historia och det kungliga uppdraget. I snart två års tid har kronprinsessan tagit med sig sin dotter till olika, kungliga, instanser med en tydlig koppling till ätten Bernadotte.

Har gjort flera besök

Victoria och Estelle har bland annat hunnit besöka Skattkammaren, Bernadottebiblioteket, Kungliga Husgerådskammaren. Hon har bland annat fått känna på det kungliga linnet, bläddrat bland gamla svartvita fotografier och tittat i uråldriga kikare.

I november fick den åttaåriga prinsessan också uppdraget att lära sig mer om sin släkting,1500-talets egen kungliga power-lady Kristina Gyllenstierna. Då kunde de ses framför hennes staty på Yttre Borggården på Kungliga slottet, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och Estelle. Mamma Victoria berättade och prinsessan Estelle var hennes nyfikna elev.

Victorias planer grusades

Sedan i våras har dock Victoria fått anpassa sig efter den nya vardagen med coronaviruset, och drottningskolan har sannolikt sett mer annorlunda ut än vad som var planerat från början. Om det inte hade varit för corona hade Estelle dessutom fått följa med på betydligt fler kungliga uppdrag, men med tanke på hur många möten som har fått ställas in och utföras digitalt istället har Victorias planer grusats.

Tråkigt för Estelle, men givetvis tråkigt även för kronprinsessan som säkert vill lära sin dottern allt hon kan inför det stora hedersuppdraget.

Foto: TT