Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorgliga beskedet om prinsessan Madeleine till drottning Silvia

23 sep, 2021, 18:10 
AvIndra Nordemar

Att Nobelfesten 2021 inte blir av är ett rejält bakslag för kungafamiljen – nu blir det eventuellt ingen återträff med prinsessan Madeleine.

Annons
Så blir Nobel 2021!Brand logo
Så blir Nobel 2021!

Liksom i fjol är Nobelfesten 2021 inställd, i alla fall på så sätt som den upplevts innan pandemin. Pristagarna kommer i stället att få ta emot sina medaljer i respektive hemland.

– Jag tror alla vill att pandemin ska vara över men vi är inte där än. Nobelpriset är en global företeelse. Varje år utses pristagare från olika världsdelar och det är osäkerheten kring pandemiutvecklingen och möjligheterna för internationellt resande som gör att 2021 års pristagare kommer att ta emot priserna i sina hemländer, säger Vidar Helgesen, vd för Nobelstiftelsen, i ett uttalande.

Inställda Nobelfesten – bakslaget för kungafamiljen

Nobelfirandet är något som många ser fram emot varje år, inte minst kungafamiljen. Galakvällen är ett ypperligt tillfälle för familjen att bekanta sig med några av världens skarpaste hjärnor, men också ett tillfälle för dem att visa upp sig som den enade familj de är under en av de mer speciella kvällarna under året.

Annons

Prinsessan Madeleine brukar under normala tider årligen flyga över atlanten för att närvara vid den glamorösa högtiden.

Men nu när det inte blir av, är sannolikheten för en eventuell hemresa i vinter inte längre lika stor för Madeleine.

Prinsessan Madeleine i Florida – drottning Silvias sorg

I år fick Madeleine och Chris O'Neill lyckligtvis uppleva en svensk sommar igen efter att ha varit fast i Florida i ett och ett halvt år. Men senast prinsessan befann sig i Sverige innan dess var just under Nobelfirandet 2019.

Man kan ju bara tänka sig att drottning Silvia och kungen saknar sin dotter, och kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip sin syster. Så att de såg fram emot den 10 december av olika skäl är tveklöst.

Men vem vet, kanske dyker Madeleine upp på svensk mark ändå!

Foto: TT

Annons