Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungafamiljen bekräftar: Prinsen och prinsessan skiljer sig efter 14 år

19 apr, 2024, 19:49 
Ett sorgligt besked. Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos skiljer sig.
Annons

Under fredagen delade den grekiska kungafamiljen med sig av ett sorgligt besked. Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos av exkungahuset Grekland och Danmark har valt att skilja sig, efter 14 år som gifta – en riktig bomb i kungliga kretsar.

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Sorg i kungafamiljen: Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos skiljer sig

I ett uttalande på den grekiska kungafamiljens hemsida berättar de om det sorgliga beskedet.

– Detta beslut fattades med stor omsorg och ömsesidig respekt, vilket speglar djupet av deras uppskattning för varandra och de stunder de har delat.

Annons

– Deras framtida interaktioner kommer att fortsätta att styras av samma principer om respekt och förståelse, när de övergår till en relation med rötter i en stark vänskap. De kommer att fortsätta att bo och bygga upp sina liv i Grekland, en plats som de båda kallar hem. Familjen kommer alltid att stödja dem.

Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos
Det nygifta paret.

Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana gifte sig 2010 i ett sagobröllop på den grekiska ön Spetses, med kungliga gäster från hela Europa. Däribland kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine, som är Nikolaos sysslingar.

Annons

Prins Nikolaos är kusin till Danmarks kung Frederik och prins Joachim, eftersom deras mammor Anne-Marie och Margrethe är systrar. Drottning Margrethe är alltså prins Nikolaos moster.

Prinsessan Märtha Louise, prins Carl Philip, prinsessan Sofia av Sverige, prins Nikolaos och prinsessan Tatiana
Prinsessan Märtha Louise, prins Carl Philip, prinsessan Sofia av Sverige, prins Nikolaos och prinsessan Tatiana 2017.Berit Roald/TT

Foto: TT

Annons