Sorgliga detaljen i Adam Alsings sista sms – kort innan han dog

Många är de som sörjde Adam ALsing när han gick bort i corona – och hans bortgång skapar fortfarande starka känslor.
Slå på ljud

Det var tidigare under våren som beskedet kom att den folkkära radio- och nöjesprofilen Adam Alsing tragiskt nog gått bort till följd av coronaviruset vid endast 51 års ålder. Nyheten skakade nöjesvärlden och många sörjer fortfarande den karismatiske programledaren.

Gry och Adam var en dynamisk duo i många år. Det är så sorgligt att han är borta...

Gry och Adam var en dynamisk duo i många år. Det är så sorgligt att han är borta…

En av de som jobbat närmast Adam under hans tid på radio är Gry Forssell. De ledde Mix Megapols morgonprogram tillsammans under sju års tid, där bland annat ett populärt inslag var “Vinn Adams pengar”, där han tävlade mot lyssnare i nutidsfrågor.

Gry Forssell avslöjar sista sms:et från Adam

I sitt sommarprat i P1 berättar Gry om relationen till Adam – och om hur nära det var att även hon gick på den fest där hennes före detta kollega och vän tros ha smittats av viruset. Anledningen är att Gry fortfarande jobbar på Mix Megapol, och producenten för programmet Äntligen morgon tidigt hade satt upp strikta regler för de som medverkar att inte ge sig ut bland folk.

– Det gjorde att Jonas och jag inte riktigt kände för att svänga förbi en fest som våra gemensamma vänner ville att vi skulle komma till, säger hon i programmet.

Det blev istället en lugn kväll hemma och ett frågeseple åkte fram. Där hittade Gry en fråga som handlade om vem som först ledde Mix Megapols morgonprogram när det startade år 2000. Rätt svar? Hon själv och Adam Alsing. Hon kunde inte låta bli att berätta om sammanträffandet för sin gamla kollega och skickade en video på frågekortet.

– Jag filmade av kortet och skickade det till Adam som var på en fest på andra sidan stan. Han svarade ”bra fråga ändå” med en glad gubbe och tre röda hjärtan. Det är mitt sista sms från honom, säger Gry Forssell i ”Sommar i P1”.

Sorgen är fortfarande stor för de som kände Adam.

Sorgen är fortfarande stor för de som kände Adam.

Sedan skulle det sorligt nog inte bli några fler meddelanden skickade mellan de två. Adam insjuknade kort efter den kvällen och på bara någon vecka hade sjukdomen tagit hans liv, något som fortfarande väcker starka känslor hos Gry.

– Jag är så arg att han är borta, han var en helt fantastisk människa. Nu är han död jag tänker varje dag på hans familj och hans vänner som inte har Adam kvar, säger hon i programmet.

Foto: TT