Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorgliga nyheten om kung Frederik och Mary – misstankarna stämmer

04 jun, 2024, 17:30 
Kung Frederik och drottning Mary
TT
Nu har vi nåtts av sorgliga nyheter från Danmark!
Annons

Kung Frederik och drottning Mary har haft storslagna planer för 2024. Det har gått sex månader sedan Frederik klev på tronen, och för att inleda sin period som regent har drottning Margrethes son gjort ett slags Norden-turné.

Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!Brand logo
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!

I maj var Frederik och Mary i Sverige – vilket blev en storartad succé. Det danska kungaparet dök upp i Stockholm ombord kungaskeppet Dannebrog och fick bland annat en partykväll på slottet.

Sorgliga nyheter om Frederik och Mary

Kung Frederik och drottning Mary
Hoppas verkligen att det ordnar sig!TT

Tanken är att Frederik och Mary ska till Färöarna som ett slags avslutning på den nordiska strapatsen. 12-14 är resan inbokad – men just nu ser det ut som att den kommer att bli inställd. Det är en misstanke som många närt och som nu blivit bekräftad från högsta ort.

Annons

På Färöarna råder nämligen en utbredd strejk som involverar bland annat lagerarbetare, hamnarbetare, renhållningsarbetare och lastbilschaufförer.

Katastrofen som väntar

Strejken har pågått i flera veckor och den färöiska politikern Aksel V. Johannesen säger till inhemska tidningen KVF att det kungliga besöket skulle bli en "katastrof" om det ägde rum under rådande omständigheter. Det danska hovet har dock inte bekräftat att besöket är uppskjutet eller inställt, rapporterar danska Se og hör.

Klart är att läget på Färöarna är inte optimalt anpassat för storslagna tillställningar med enorma folksamlingar. Matbutikerna ekar tomma, offentliga byggnader står stängda och bensinsituationen påverkar samtliga fordon i rörelse.

Annons