Sorgligt besked för prins Daniel!

Trista besked för Daniel!

Prins Daniel tvingas lägga om sina planer.Allt på grund av ett riktigt tråkigt besked.

Prins Daniel brinner som bekant för idrott och fysisk aktivitet i alla dess former. Därav hans engagemang i Generation Pep.

Generation Pep är en ideell organisation som lanserades av kronprinsessparet i Almedalen 4 juli 2016.

– Ambitionen med Generation Pep är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, har prins Daniel sagt om initiativet.

Prins Daniel har fått ett sorgligt besked

prins daniel superkropp estelle

Daniel och Estelle under Sthlm 10.

Men just frågan kring folkhälsa har ju fått en annan innebörd under 2020. Coronaviruset har dragit fram och i princip omöjliggjort alla tankar om att motionera i grupp.

Prins Daniels årliga motionslopp, Sthlm 10, kommer inte att bli av som vanligt. Alla som såg fram emot en skön, sportig höstdag i septembersolen får tänka om.

“Vi tvingades ställa in”

Trista besked för Daniel!

Trista besked för Daniel!

Så här står det på Generation Peps hemsida.

“I början av juni tvingades vi ställa in STHLM 10 på grund av den pågående coronapandemin – väldigt tråkigt både för er som deltar och för oss som arrangerar. Men nu kan du som längtar efter att springa STHLM 10 istället springa ett virtuellt alternativ! Du som redan är anmäld blir automatiskt flyttad till det virtuella loppet och du som inte har anmält dig kan göra det nu”, kan man läsa på hemsidan. 

Enligt Generation Pep är den digitala lösningen ett sätt att springa ensam och ändå ta del av ett slags gemenskap.

“Vi kan inte springa tillsammans, men vi gör det inte ensamma. Genom STHLM 10 Virtual Edition peppar och hejar vi på varandra digitalt. Nu laddar vi! Startskottet går den 29/8 kl: 06:00 och du har 48 timmar på dig att genomföra ditt lopp. Du springer antingen 10 kilometer eller 2,5 kilometer (Dash-klassen) när och var du vill under dessa 48 timmar. Nu kör vi STHLM 10 Virtual Edition tillsammans”, står det på hemsidan.