Sötchock! Missa inte nya bilden på prins Alexander

Prins Alexander

Titta! Här visar vi nya bilden på prins Alexander, som snart fyller tre år. En sagoprins med långt, lockigt hår. Visst är han mamma Sofia upp i dagen?

Har ni sett en sådan liten sötnos? Nya bilden på prins Alexander finns nu att se på instagram. Om bara några veckor fyller han tre år! Prinsessan Sofia tog med sin äldste son till ett event som hennes välgörenhetsorganisation “Project Playground” hade häromdagen. Då togs bilden, där prins Alexander håller sin mamma i handen. Inte ser han speciallet blyg ut.

Ser ut som en sagoprins

I stället verkar han lika kavat som sin kusin prinsessan Estelle. Med sina lockar ser han ut som en sagoprins. Ursöt, eller hur!

Under 2016 fick Project Playground i Sverige tillgång till en egen lokal i Hallonbergen och under 2017 har verksamheten där utvecklats till att idag omfatta ca 150 unga som alla tillhör en grupp av unga som helt saknar möjlighet att finansiera sin egen fritid.

Vill förbättra livssituationen för barn och unga

– Verksamheten är under uppbyggnad med målsättningen att på bästa sätt ta tillvara på all den erfarenhet organisationen har med sig genom sitt arbete i Sydafrika för att förbättra livssituationen för barn och unga i utsatta situationer och miljöer i Stockholm, står det att läsa på Project Playgrounds hemsida.

Alexander Erik Hubertus Bertil föddes den 19 april 2016 i Danderyd, samma BB som mamma Sofia föddes på. Alexander fick titeln prins och hertig av Södermanland. Med sitt tsar-namn är han lite unik i svenska kungahuset. Alexander är ett helt nytt namn inom den svenska monarkin, men namnet har förekommit inom flera utländska furstehus, och bland prinsens förfäder återfinns pfalzgreven Alexander av Pfalz-Zweibrücken.

Det lär bli mycket firande hemma på Villa Solbacken. Först är det ju Alexander som får blåsa ut tre ljus på tårtan. Nu när våren är på väg blir det extra härligt att umgås och ha vänner över i den nyanlagda trädgården. Prinsessan Sofia har sett till att gungan i den stora eken är ordentligt fastsatt, så att Alexander och hans lillebror, Gabriel, kan svinga fram och tillbaka utan problem. Det har varit en del träd som har fått sågas ned på gruns av att de är mörkna. Gräsmattan är perfekt för lek.

Prins Carl Philip

Så här såg det ut när prins Carl Philip fyllde 30 år.

Den 13 maj är det dags för stor fest. Planeringen är i full gång. Prins Carl Philip blir 40 år och då uppvaktas han av nära och kära. Men dessvärre ska han, enligt hovet, inte ha något officiellt firande. Pappa Carl Philip verkar lite blyg. För visst skulle det vara roligt att se honom ta emot blomsterbuketter och presenter på borggården?

Alexander är lik Sofia

Lille Alexander sägs påminna mycket om sin mamma. Sofia är framåt och kan knappast kallas modest. Hon är driven och tycker om att träffa folk, konversera och lära sig nya saker. Hon har stöttat sin man när det gäller dyslexin, läs –och skrivsvårigheter som både Carl Philip och Victoria kämpat med i alla år.

Läs mer

Sofias och Carl Philips uppdrag utanför kalendern

Herman Lindqvist om kungens beslut: Därför stoppas prins Carl Philip

Hovet kommenterar Sofias kalender – som gapar tom

Foto: TT