Sötchock! Prins Oscar på sin livs första galamiddag

17 jun, 2022, 18:06 
AvIndra Nordemar

Prins Oscar gör galamiddag-debut – endast sex år gammal!

Annons
Underbara ögonblick med prins Oscar!
Underbara ögonblick med prins Oscar!

Gästerna har anlänt till kvällens galamiddag för prinsessan Ingrid Alexandra som nyligen passerade sin myndighetsdag.

Men kungligheterna samlades tidigare för gemensam fotografering – fyra kungar, fyra drottningar, tolv prinsar och tretton prinsessor under samma tak. Ja, det är inte bara de norska kungligheterna som är bjudna till kvällens festligheter – och inte heller bara de vuxna!

Prins Oscars och prinsessan Estelles första galamiddag

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel – samt prinsessan Estelle och prins Oscar är alla på plats. Det blir barnens första galamiddag någonsin – inte illa för en tioårig prinsessa och en sexårig prins.

Annons

Kung Harald och drottning Sonja har alltså beslutat att inte endast bjuda in sina kungliga vänner och vuxna släktingar – barnen har välkomnats och Oscar är den yngsta gästen efter tvåårige prins Charles från Luxemburg.

Oscar charmar som vanligt med sin urgulliga look. Kvällen i ära bär lillprinsen en marinblå kostym med matchande fluga och vit skjorta – lackerade skor på fötterna och ett stort leende på läpparna!

Prinsessan Estelle och prins Oscars första kungliga galamiddag! Foto: TT

Firar prinsessan Ingrid Alexandra i Norge

Tanken är ju förstås att fokuset ska ligga på kvällens huvudperson Ingrid Alexandra, Norges tronarvinge och framtida drottning, men de yngre barnen lär sno en del av uppmärksamheten – de är ju så söta i deras små kostymer! Även vår framtida statschef Estelle strålar i sin balklänning!

Annons

Men barnen lär inte bli särskilt långvariga på den kungliga middagen – den drog i gång sent och de har ju dessutom rest under dagen. Troligtvis smyger de i väg till sängs när dagens energikrävande bravader tar ut sin rätt.

Kungligheterna samlade på slottet i Oslo för att fira Ingrid Alexandra!

Foto: TT

Annons