Sötchock! Prins Oscar på sin livs första galamiddag

Sötchock! Prins Oscar på sin livs första galamiddag

Prins Oscar gör galamiddag-debut – endast sex år gammal!

Underbara ögonblick med prins Oscar!
1:11

Efter reklamen: Underbara ögonblick med prins Oscar!

(1:11)

Slå på ljud

Gästerna har anlänt till kvällens galamiddag för prinsessan Ingrid Alexandra som nyligen passerade sin myndighetsdag.

Men kungligheterna samlades tidigare för gemensam fotografering – fyra kungar, fyra drottningar, tolv prinsar och tretton prinsessor under samma tak. Ja, det är inte bara de norska kungligheterna som är bjudna till kvällens festligheter – och inte heller bara de vuxna!

Prins Oscars och prinsessan Estelles första galamiddag

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel – samt prinsessan Estelle och prins Oscar är alla på plats. Det blir barnens första galamiddag någonsin – inte illa för en tioårig prinsessa och en sexårig prins.

Kung Harald och drottning Sonja har alltså beslutat att inte endast bjuda in sina kungliga vänner och vuxna släktingar – barnen har välkomnats och Oscar är den yngsta gästen efter tvåårige prins Charles från Luxemburg.

Oscar charmar som vanligt med sin urgulliga look. Kvällen i ära bär lillprinsen en marinblå kostym med matchande fluga och vit skjorta – lackerade skor på fötterna och ett stort leende på läpparna!

Prinsessan Estelle och prins Oscars första kungliga galamiddag! Foto: TT

Firar prinsessan Ingrid Alexandra i Norge

Tanken är ju förstås att fokuset ska ligga på kvällens huvudperson Ingrid Alexandra, Norges tronarvinge och framtida drottning, men de yngre barnen lär sno en del av uppmärksamheten – de är ju så söta i deras små kostymer! Även vår framtida statschef Estelle strålar i sin balklänning!

Men barnen lär inte bli särskilt långvariga på den kungliga middagen – den drog i gång sent och de har ju dessutom rest under dagen. Troligtvis smyger de i väg till sängs när dagens energikrävande bravader tar ut sin rätt.

Kungligheterna samlade på slottet i Oslo för att fira Ingrid Alexandra!

Håkon Mosvold Larsen

Foto: TT