Sötchock! Silvia och de sju barnbarnen

drottning silvia och de sju barnbarnen

Att drottning Silvia har god hand med barn visste vi sedan länge. Men när man tittar på bilderna på drottningen och hennes sju barnbarn blir det ännu tydligare. Hon är verkligen en riktig supermormor/farmor!

En trygg famn och en ljuv stämma. “Barnbarn är livets efterrätt”, är en mening som drottning Silvia ofta yttrar. Och många skulle nog hålla med henne. På sju år har kungaparets berikats med sju små barnbarn. Fyra av dem bor nära medan tre befinner sig på andra sidan Atlanten. Men oavsett adress har de små kungligheterna en alldeles speciell plats i drottningens hjärta. Hon är extremt mån om att lära känna var och en för sig och hittar alltid på barnvänliga utflykter när hela storfamiljen samlas på Solliden.

Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle är äldst i kusinskaran och hon och mormor Silvia har tillbringat otroligt mycket tid ihop. Kungaparet umgås ofta med kronprinsessfamiljen och den 7-åriga prinsessan har dessutom varit med på flera kungliga uppdrag. När drottningen följer Estelle genom livet är det mycket som påminner henne om Victoria.

– Estelle är ju så pigg, intresserad, glad och nyfiken. Hon är precis som sin mamma när hon var liten, har Silvia berättat i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

– Mamma är som mormor, hon kan alla trix i världen, har Estelle sagt om sin mormor.

silvia estelle
drottning silvia prinsessan estelle

Prinsessan Leonore

Drottning Silvia och prinsessan Leonore träffas inte lika ofta men talar ofta med varandra över FaceTime. Hon har mycket spring i benen och älskar att få komma hem till mormor och morfar och busa omkring i de stora salarna på Drottningholm. När Leonore var liten, och det vankades kungligt dop för lillebror Nicolas, hade hon svårt att sitta still – men då böjde sig Silvia ner och viskade någon rolig saga för att den lilla dotterdottern skulle bli lugn. Mormors famn är alltid bäst.

drottning siliva prinsessan leonore
drottning silvia prinsessan leonore

Prins Nicolas

Prins Nicolas är en en “försiktig själ”, enligt pappa Chris beskrivningar. Han ställer sig lite avvaktande till stora folksamlingar och blixtrande kameror. Därför kan man ofta se mormor Silvia sträcka fram en hand till lillprinsen under stora högtider. Drottningen har verkligen en lugnande effekt på små barn och tricken från när hon själv var småbarnsmamma sitter i!

När Adrienne döptes, och mamma Madeleine och pappa Chris var upptagna med det lilla dopbarnet, tog Silvia till exempel hand om syskonen Leonore och Nicolas.

drottning silvia prins nicolas prinsessan leonore

Prins Oscar

Prins Oscar har, även han, tillbringat mycket tid med mormor Silvia och morfar kungen. Det märks. Under Victoriadagen, när kungaparet och kronprinsessfamiljen, möter svenska folket utanför Solliden tyr sig prinsen ofta till drottningen. Det finns många härliga bilder på mormor och dottersonen från somrarna på Öland.

drottning silvia prins oscar

Prins Alexander

Prins Alexander har många likheter med prinsessan Leonore. Han tycker också om att gå på små vandringsturer när det vankas kungliga högtider. När kusinen Adrienne skulle döpas ville han mycket hellre bläddra i böcker borta hos farmor än sitta lugnt vid sina föräldrar. Och det var naturligtvis inget problem för Silvia. Hon möter alltid barnbarnens behov och tycker bara att det är mysigt med en liten i knät.

drottning silvia prins alexander

Prins Gabriel

Än har vi inte fått se så många bilder på drottning Silvia och sonsonen prins Gabriel. Men enligt uppgifter älskar han sin farmor precis lika mycket som de andra barnbarnen. Kungaparet kommer ofta och hälsar på Carl Philip och Sofia på Villa Solbacken och då är det förstås bus med lillprinsarna som är högsta prioritet för farmor Silvia.

drottning silvia prins gabriel

Prinsessan Adrienne

Madeleines yngsta dotter är verkligen en mini-kopia av mormor Silvia! Hon har samma bruna lockar och samma busiga blick. Drottningen har dessutom varit och rest med Adrienne, hennes första år i livet. Madeleine och Silvia skulle vara med på en Childhood-gala i New York och när prinsessan minglade passade drottningen yngsta barnbarnet.

drottning silvia prinsessan adrienne

Foto: TT, Kungahuset.se