Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ovisst om prinsessan Cristina får fängelse

10 feb, 2016, 11:05 
Annons
Cristina-1

Juan Carlos lämnade tronen 2014 för att städa upp i kungahuset. Landet var i kris och kungens elefantjakt och älskarinne-historier blev för mycket.

I stället är allt ljus på kung Felipes syster, som har förödmjukat sin familj genom att stå misstänkt för penningtvätt och skattebrott. Försvaret har mycket att göra. Cristinas advokat hävdar att prinsessan är oskyldig. Nu är det upp till juryn att avgöra hur framtiden blir för prinsessan och hennes man.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
cristina-spain-aop

Skandalen hon är inblandad i tillsammans med sin man, Inaki Urdangarin, kallas för Noos-skandalen. Korruptionshärvan nystas nu upp en gång för all i en rättegång som började i januari.

Annons

Det har gått flera år sedan Inakis och Cristinas affärer uppdagades. Åtskilliga miljoner har förts över från ett officielltkonto till parets privata.

Cristina-5

Felipe har försökt att skrapa ihop spillrorna av monarkin och tvingades till att återta Cristinas hertiginne-titel. På så sätt kom Felipe och hans familj i en bättre dager hos det spanska folket som genomlevt en ekonomisk kris.

– Kungahuset har haft många privilegier och det är bra att prinsessan nu behandlas som alla andra, säger skriver en spansk tidning, El País.

Annons