Spänstiga super-Silvia har rest runt halva jorden på 14 dagar

Spänstiga super-Silvia har rest runt halva jorden på 14 dagar

I hennes majestäts flygande tjänst - drottning Silvia har under de senaste veckorna varit slottets absolut flitigaste resenär. Även om hon är hälsan och piggheten själv kräver det sin energi. På två veckor har 74-åriga Silvia varit iväg på fyra resor kors och tvärs över Atlanten och Europa - spänstiga super-Silvia är bara förnamnet.

Säga vad man vill, men få människor flyger glatt runt halva jordklotet fyra gånger på bara 14 dagar. Ännu färre snart-75-åringar gör det. Men vår dunderdrottningen Silvia fixar det galant. Hon är ständigt sysselsatt och har jobbat intensivast av alla i kungahuset de senaste dagarna för att hinna med alla sina åtaganden.

Vår spänstiga drottning super-Silvia, ständigt sysselsatt och ständigt i startgroparna för nya spännande sysslor.

Vår spänstiga drottning super-Silvia, ständigt sysselsatt och ständigt i startgroparna för nya spännande sysslor.

Vår 74-åriga drottning för verkligen en allt annat än lugn pensionärstillvaro hemma på Drottningholm. Drottningen säger själv att hon är alltför nyfiken för att trappa ner, och tycker att det finns så mycket kvar att uträtta.

Det innebär ständigt nya scheman, nya flygbiljetter, nya tal att hålla och nya kläder att packa. Och så lite jet-lag på det. Vår spänstiga super-Silvia susar iväg, ständigt sysselsatt, ständigt i startgroparna för nya uppdrag. Se bara på hennes hektiska dagar de senaste två veckorna.

Silvia invigde Tysklands första "barnahus" i Leipzig.

Silvia invigde Tysklands första “barnahus” i Leipzig.

 

26-28 September

Drottningen tar flyget till tyska Leipzig för att inviga Tysklands första “barnahus” som är till för barn som misstänks ha blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp. Barnahuset drivs av World Childhood Foundation som Drottningen grundade 1999.

Efter tre dagar reser hon tillbaka till Stockholm, hinner packa upp och vila lite innan super-Silvia susar iväg på nytt, på långresa denna gång.

3 oktober

I New York väntar både Madelene, barnbarnet Adrienne och FN. Det blir seminarium på temat “Out of the shadows: Shining Light on Child Sexual Abuse and Exploitation” arrangerat av World Childhoods Foundation som både Madeleine och Silvia jobbar med. På kvällen väntar även en stor galamiddag “ThankYou” där både drottningen och Madeleine deltar.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine tillsammans i FN.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine tillsammans i FN.

Wow! Vår drottning och prinsessan Madeleine var verkligen "stunning" och tog amerikanarna med storm på Childhoodgalan "ThankYou" i New York.

Wow! Vår drottning och prinsessan Madeleine var verkligen “stunning” och tog amerikanarna med storm på Childhoodgalan “ThankYou” i New York.

Silvia passar dessutom på att gosa och umgås med yngsta barnbarnet Adrienne mellan varven, som fått följa med mamma Madeleine till New York.

Efter dagar i New York flög hon sedan hem för en ny ompackning och försök att komma ikapp jetlagen. Nästa resa avgick bara dagar senare och då bar det av till franska Pau, men både kungen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel som sällskap.

8 oktober

Kungafamiljen landar nu i Frankrike för att var med på firandet av Bernadotte 200 år. Firandet tar plats i staden Pau där Bernadottemuséet ska återinvigas efter en smärre renovering. Muséet är ursprungligen hemmet till kungafamiljens franska anfader Jean-Baptiste Bernadotte som blev kung i Sverige. I samband med resan fick kungafamiljen även träffa 17 okända kusiner som dykt upp till firandet.

Silvia fick med sig både maken, kronprinsessan Victoria och prins Daniel på resan till Pau i Frankrike.

Silvia fick med sig både maken, kronprinsessan Victoria och prins Daniel på resan till Pau i Frankrike.

Direkt efter Bernadotte-firandet flög drottningen hem igen, redan dagen därpå väntade nämligen nästa uppdrag i Stockholm.

9 oktober

Silvia hann alltså knappt packa upp väskan innan det var dags för diplomceremoni för Majblomman 2018. Under dagen fick Silvia träffa massor med lyckliga ungdomar som sålt majblomman och ställde glatt upp på bild med vartenda barn.

“Man kan inte sia om sig själv, men jag mår bra”

Och det bara fortsätter för vår super-Silvia. Ingen rast, ingen ro, även på helgerna jobbar hon oförtrutet vidare. På lördag den 13:e oktober är drottningen med på återinvigning av nationalmuseum, på tisdag den 16:e väntar styrelsemöte för stiftelsen Care about the Children. Dagen därpå,  den 17:e, har hon styrelsemöte innan hon vinkar av Kronprinsessan Victoria och Daniel som ska till Jordanien, dit Svensk Damtidning får följa med.

Den 22 december fyller vår drottning dessutom 75 år. När Aftonbadet i somras frågade henne hur det känns med den annalkande födelsedagen svarade hon:

– Man kan inte sia om sig själv, men jag mår bra. Jag tycker att mitt liv är aktivt, jag är fortfarande så nyfiken på så mycket och det finns ännu mycket att bidra med.

Foto IBL