Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Speciella situationen i familjen Westling – som påverkar Estelle, 11

03 feb, 2024, 15:46 
Prinsessan Estelle, Ewa Westling och Anna Westling
Prinsessan Estelle har en stor dag framför sig – och hon är inte ensam. Här är den speciella situationen på pappa Daniels sida av släkten.
Annons
Hör Estelles utspel som förvånar Victoria!Brand logo
Hör Estelles utspel som förvånar Victoria!

Sekunden prinsessan Estelle, 11, föddes var hennes öde bestämt – en dag ska hon bli drottning, precis som mamma kronprinsessa Victoria.

En unik position som de inte delar med många. Bara inom den egna familjen sticker det ut. Speciellt för Estelle, som ju har en hel släkt "vanlisar" också.

Och sällan blir skillnaden så tydlig som i slutet av februari då prinsessan Estelle fyller år bara en dag före sin icke-kungliga kusin, Hedvig Blom, 24.

Estelles och kusinens skilda liv

Familjen Westling är en hemlig skara som trots att de kastats in i det kungliga strålkastarljuset sällan syns.

Annons

Förvisso kan Daniels föräldrar Ewa och Olle fångas på bild i samband med riktigt stora händelser, som kungens 50-årsjubileum i fjol, men annars håller de sig undan rampljuset.

Ännu mer hemlig är Daniels syster Anna och hennes familj. De fångades sist på TT-bilder 2018 då de - egentligen privat - tittade på hockey i Ugglebo Arena i Gävle.

Hedvig Blom, Ewa Westling, Olle Westling, kronprinsessan Victoria och prins Oscar kollar på hockey
Sex år har gått sedan Hedvig Blom, till vänster, fångades på en TT-bild.Karin Törnblom/TT

Innan dess var det i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag 2017 då de alla var uppklädda till tänderna:

Annons
Hedvig och Vera blom ler mot kameran
Så här såg det ut när Vera Blom, till vänster, och Hedvig Blom, till höger, sist fastnade på en planerad TT-bild.Charles Hammarsten/TT

Daniels sida av familjen lever helt enkelt ett helt annat liv än sin kungliga släkt och det blir särskilt tydligt nu i februari.

Den 23:e fyller Estelle år, bara en dag före sin kusin Hedvig Blom. Den enas bemärkelsedag kommer att uppmärksammas av hovet, den andra flyga under radarn för allmänheten.

Men vem är egentligen Hedvig? Och hur kan hon tänkas fira sin 25-årsdag?

Det här är Estelles kusin Hedvig Blom

Hedvig är trots sin unga ålder redan en gift kvinna. Hon och hockeyproffset Victor Söderström förlovade sig 2021 och sa "ja" till varandra i fjol.

Annons

Exakt var, när och hur vigseln ägde rum är okänt – de gifte sig för allmänheten i största hemlighet.

Vardagen delas mellan Arizona i USA där Victor spelar för NHL-laget Arizona Cayotes och Stockholm där de är skrivna på en lägenhet.

Så det finns två platser för Hedvig att välja mellan när hon fyller år om en månad. Även när det kommer till Estelles födelsedagsfirande finns alternativ.

Den kungliga kalendern avslöjar nämligen att mamma Victoria och prins Daniel har ett officiellt besök i Kalifornien dagen innan, så kanske följer barnen med.

Foto: TT

Annons