Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Willem-Alexander tvingas att sälja semesterparadiset

26 nov, 2009, 07:02 
AvRed Aktionen
Kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima av Holland ska sälja den semesterbostad som håller på att byggas i Mozambique. Detta på grund av den negativa publicitet som omgärdat projektet.
Annons

 

Willem-Alexander och Máxima anser att den enda utvägen är att sälja semesterhuset i Mozambique. Prinsen har informerat premiärministern i Holland, Jan Peter Balkenende, om saken. Willem-Alexander hade hoppats på att det exklusiva projektet i Mozambique även skulle medföra fördelar för lokalbefolkningen där, men hans eget deltagande i projektet riskerade tyvärr de fördelarna, menar han i ett brev till Balkenende. Och nu säljer kronprinsparet bostaden, innan den ens är färdigbyggd.

Vädjar till prinsen

Den negativa publiciteten har bestått av spekulationer om korruption, miljöskador och bristande investeringar för lokalbefolkningens räkning. Politiker och rojalistgrupper har vädjat till prinsen att dra sig ur projektet och menar att hans involvering i projektet skadar monarkin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons