Drottning Elizabeths mystiska hand skapar oro

Drottning Elizabeth med drottning Rania

De nytagna bilderna på drottning Elizabeth tillsammans med drottning Rania har skapat oro bland de kungliga fansen. Ett stort blåmärke täcker 92-åringens ena hand.

I helgen tog drottning Elizabeth och dottern Anne emot drottning Rania, kung Abdullah och deras äldsta son kronprins Hussein på Buckingham Palace. Elizabeth bar en elegant pärlemorskimrande klänning med lång ärm och svarta klackar. Rania såg som vanligt chic ut i en fuchsiafärgad outfit med ett par lila stilettklackar från den Jordansk-Rumänska skodesignern Amina Muaddi. Kungen och kronprinsen var stiliga i mörkblå kostymer och vita skjortor.

Men de nya bilderna på kungligheterna har skapat en hel del oro bland fansen. Vad är det som har hänt med den brittiske monarkens hand?

När hon hälsade gästerna välkomna dolde Elizabeth vänsterhanden bakom ryggen.

Drottning Elizabeth hälsar på kung Abdullah II av Jordanien.

Drottning Elizabeth hälsar på kung Abdullah II av Jordanien.

Men sen när det var dags för gruppfotot såg vi tydligt det blå utslaget som nästan täckte hela handryggen.

Kungliga fansen oroar sig för 92-åringens blåmärke.

Kungliga fansen oroar sig för 92-åringens blåmärke.

Brittiska hovet vill inte kommentera orsaken till blåmärket. Och på sociala medier spekuleras det för fullt vad som kan ha hänt henne.

“Har drottningen ramlat? Vad är det för fel med hennes hand? Jag är orolig för henne”, twittrar en. En annan skriver:

“Kvinnan är 92 och vid den åldern kan minsta lilla stöt skapa stora blåmärken. Men visst ser drottningen fantastiskt ut ändå???

Brittiska Daily Express menar att blåmärket kan bero på en mindre skada eller förtunnad hud. Det är också vanligt att äldre människor får blåmärken efter att ha lämnat blodprov.

Förra året gick brittiska kungahuset ut med att drottningen hade behandlats för grå starr. Ett tillstånd som gör att man får suddig syn och får svårt att urskilja färger, vilket förklarade varför Elizabeth hade burit solglasögon under flera av hennes officiella framträdanden.

Läs mer:

92 år och ryttare – utan hjälm! Se bilderna på Elizabeth som förvånar

Oro efter kungens sjukdom! Hovet: Därför tvingades han ställa in

Just nu! Kronprins Haakon opereras på Rikshospitalet

Foto: TT