Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen i Williams och Kates äktenskap – bilderna visar sanningen

29 sep, 2021, 17:25 
AvIndra Nordemar
Prins William och Kate Middleton har varit gifta sedan 2011, och utåt sett verkar de som det perfekta paret. Men en detalj i alla bilder visar en splittring i äktenskapet.
Annons
17 magiska bilder från William och Kates bröllop!Brand logo
17 magiska bilder från William och Kates bröllop!

När EM-matchen mellan England och Danmark spelades på Wembley Stadium i England var givetvis prins William och Kate Middleton på plats för att heja hemmalaget till seger, och även sonen George fick äntligen se sin första mästerskapsmatch.

Men på bilderna är det en detalj som väcker reaktioner – var är Williams vigselring?

Prins William utan vigselring – äktenskapet med Kate Middleton

Att William inte bar, eller bär, någon vigselring är inte av den anledningen som många kanske tror – att det är något som inte står rätt till i äktenskapet mellan Kate och William.

Enligt norska tidningen Se og Hør så beror det på att William helt enkelt aldrig bär sin vigselring.

– Prins William använder inte, och har aldrig använt, vigselring. Det var något paret kom överens om när de gifte sig, säger kungliga experten Caroline Vagle.

Och det verkar vara något som är vanligt inom den brittiska kungafamiljen. Prins Philip, Williams farfar, bar aldrig heller någon vigselring. Däremot bär pappa prins Charles och bror prins Harry ringen som symboliserar deras respektive äktenskap.

Prins William, utan någon ring...

Kate Middletons vigselring – prinsessan Dianas

Trots att William har valt att inte bära någon äktenskapsring, bär Kate sin oval-formade 12-karats ring på vänstra ringfingret. Och den har en speciell betydelse.

Den fantastiska safiren, omringad av hela 14 diamanter, var nämligen Williams mammas prinsessan Dianas, och Kate syns ofta bära upp dem med stolthet.

Ja, vem hade inte velat bära en ring av sådan elegans, lyx och historia.

Kate Middletons förlovningsring som en gång tillhörde prinsessan Diana.

Foto: TT

Annons