Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Splittringen mellan Chris och Madeleine – när de stoppas från Nobel

Splittringen mellan Chris och Madeleine – när de stoppas från Nobel

Aj, aj, Madeleine – hur förklarar du detta för Chris?

I vanliga fall är Nobel en möjlighet för prinsessan Madeleine att glänsa.
6 Största snackisarna från Nobel genom tiderna
Slå på ljud

För kungafamiljen är Nobelfesten en av årets absoluta höjdpunkter och det är inte bara för att de får en chans klä upp sig och synas inför hela världen och Sveriges befolkning. Det är också ett tillfälle då de får chans att återse varandra igen hela familjen, eftersom Madeleine vanligtvis reser hem till Sverige för att delta och därmed får de en chans att umgås som en familj igen.

Madeleine fick stå över på grund av krämporna

Madeleine missar sällan en Nobelfest, men när det hänt har det funnits en viktig anledning, som 2017 när hon var gravid och som en följd av det led av smärtor i ryggen. Hon var med på prisutdelningsceremonin men var tvungen att stå över banketten, något Chris pratade om i en intervju med King ett par månader senare.

prinsessan madeleine chris o'neill nobel 2020

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill. För Madeleine är Nobel vanligtvis en chans att glänsa.

TT

– I sammanhanget kan det vara värt att komma ihåg att Madeleine var närvarande under hela sin brors bröllop en och en halv dag innan hon födde Nicolas, så när hon säger till mig att hon inte klarar av att sitta still i fem och en halv timme på grund av helt normala krämpor som kan uppstå i samband med havandeskapet, då vet jag att det är läge att lyssna, sa han då.

Men det här året blir det annorlunda. Det blir ingen storslagen Nobelprisutdelning eller glamourös bankett, och Madeleine och Chris kommer stanna hemma i Florida inte bara över Nobeldagen utan över hela jul- och nyårshelgerna.

Chris är inte lika besviken

För Chris är det kanske inte en lika stor förlust. Till skillnad från de andra makarna till kungabarnen och även drottningen själv har han passat på vid ett par tillfällen att inte dyka upp för evenemanget.

2012 och 2013, två år i rad, saknades Chris vid Madeleines sida i Stockholm under kvällen i Blå Hallen, något som fick vissa ögonbryn att höjas.

– Jag trodde att han skulle komma, nu när de är gifta. Det är årets kungafest. Det är då hela familjen samlas. Det kommer att se lite konstigt ut om man är helt ärlig, att Madeleine som gravid ska sitta där utan sin make vid sin sida, sa Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall, som då var reporter på Expressen.

LÄS MER: Därför får Chris O'Neill kritik