Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan Daniel och Carl Philip – bilderna visar sanningen

12 okt, 2023, 10:00 
Sanningen om prins Daniels och prins Carl Philips splittring.
Annons

Prins Daniel har aldrig gjort någon hemlighet av att han älskar sport. Som barn växte han upp nära både fotbollsplan och hockeyrink, vilket bäddade för att han senare i livet fick epitetet sportprinsen.

Mia Skäringers chockmöte med Carl Philip: ”Det rann blod”Brand logo
Mia Skäringers chockmöte med Carl Philip: ”Det rann blod”

Han är heller inte orädd att bekänna färg. Daniel älskar AIK och ser gärna till att gå på matcherna. Han har dessutom fått med sig prinsessan Estelle och prins Oscar på tåget.

Daniel fångad på bild med AIK-spelarna

Nyligen befann sig AIK-kungligheterna på Friends arena för att stötta sitt lag. De fick även lyckan att besöka spelarna i omklädningsrummet efter matchen, vilket även uppskattades av laget.

Annons

– Prinsen var där. Alla visste inte att det var prinsen, om vi säger så. Vi har ju bland annat några spelare som inte är ifrån Sverige, så alla hade inte koll på det. Då fick man dra en liten förklaring och sa till folk att kanske sätta på sig tröjan när han kom in. Men det är kul att han stöttar oss, säger Anton Salétros till Fotbollskanalen.

Splittringen med Carl Philip

Men alla är inte liga begeistrade i klubben AIK som prins Daniel och barnen. I den svenska kungafamiljen råder det en splittring, då det även finns folk som sympatiserar med Djurgårdens IF.

Annons

Det har nämligen tidigare avslöjats att prins Carl Philip är ett fan av Djurgården. Avslöjandet kom från klubbens sportchef, Bosse Andersson.

– Carl-Philip är djurgårdare i alla fall. Han har varit här på Kaknäs med djurgårdströja, säger Bosse i texten.

– 2019. Det var en välgörenhetsgrej med Project Playground, de spelade en fotbollsmatch.

Ja, det är inte helt otänkbart att det uppstår en del diskussioner i kungafamiljen om vilket lag som är bäst. Supporterskap kan ju vara en väldigt känslig fråga och just mellan Stockholmsklubbarna råder det stor rivalitet!

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip hejar på Djurgården.

Foto: TT/Twitter

Annons