Splittringen mellan Kate och Meghan – stoppas helt efter kravet

17 apr, 2023, 17:30 

Kates krav på Meghan – därför kommer hon inte på kung Charles kröning.

Annons

Kung Charles tog över tronen när drottning Elizabeth dog i september förra året. Sedan dess har han varit Storbritanniens kung, men den officiella kröningen äger rum först i maj.

Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Den historiska dagen närmar sig nu med stormsteg. Omkring 2000 gäster har bjudits in till den stora festen och från svenskt håll kommer kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria att närvara.

Den största snackisen har dock varit om prins Harry och hertiginnan Meghan kommer att vara på plats, något vi fick svar på förra veckan: Harry kommer, Meghan stannar hemma.

Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle kommer inte att närvara på kröningen den 6 maj.
Recept.se Nyhetsbrev

Därför stannar Meghan hemma – Kates krav

Det har tidigare rapporterats om att Meghan väljer bort firandet för att stanna hemma i Kalifornien med barnen prins Archie och prinsessan Lilibet. Archie fyller dessutom fyra år under kröningshelgen.

Annons

Men alla köper inte den förklaringen. Kungaexperten och före detta BBC-journalisten Tom Bower hävdar att det är prinsessan Kate som stoppar Meghan från att komma.

– Jag tycker att det är en ful kompromiss. Vi borde alla vara tacksamma för att Kate till slut hindrade Meghan från att komma och sa att hon ”inte ville ha henne där under några omständigheter”, säger han till GB News.

Meghan Markle och Kate
Enligt journalisten Tom Bower har Kate krävt att utesluta Meghan.

”Viktig för kungafamiljen”

Enligt Tom Bower ska Kate även ha krävt att Meghan fick sitta ”längst bak” om hon nu skulle dykt upp. Han tycker dock det är rätt av Harry att närvara, trots senaste tidens turbulens.

Annons

Jag tror att Harrys närvaro är konstitutionellt viktig för kungafamiljen. Om, gud förbjude, alla Cambridges (prins Williams familj reds anm.) dör så blir det Harry som tar över kronan efter Charles, så han måste vara där.

Drottning Camilla och kung Charles
Kung Charles får klara sig utan Meghan.

Foto: TT

Annons