Splittringen mellan Madeleine och Victoria – går helt emot

Shutterstock
Prinsessan Madeleine går tvärt emot syster Victorias hjärtefråga med nya lyxköpet hemma i Florida.

På de nya bilderna av prinsessan Madeleine och Chris från Florida så syns inte bara deras familj utan även familjens bil, en gigantisk suv av märket Cadillac Escalade. Det är en av de absolut lyxigaste bilarna på marknaden och inte helt vanlig ens i de amerikanska garagen.

Så här skriver Teknikens värld som Escalade.

"Cadillac Escalade är ingen vanlig syn på svenska vägar. I hemlandet USA är den betydligt vanligare att se, trots att modellen ses som en lyxsuv för stora pengar. Modellen har under de senaste åren tappat lite av sin forna glans, mycket på grund av att konkurrensen har blivit allt tuffare."

Prinsessan Madeleine trotsar Victoria – trots engagemanget

Dessvärre har Escalade också ett annat rykte, som är mindre smickrande. Den drar mycket bensin och betraktas allmänt som allt annat än miljövänlig. Det går tvärt emot prinsessan Victorias ideal, hon har länge varit en stor förespråkare för miljön och väljer grönt i alla lägen hon kan. Victoria har även blivit något av en förespråkare för situationen med världens hav genom åren, något som i högsta grad påverkas av miljöförstöring och global uppvärmning.

Chris och Madeleine behöver mycket plats för hela familjen – något de definitivt får i sin nya bil, en Cadillac Escalade.

MiamiPIXX / BACKGRID

Man undrar ju hur kronprinsessan Victoria känner inför att hennes syster åker runt i en bil som beskrivs på det här sättet:

"Klimathot? Det är inget som finns på världskartan när Cadillac presenterar en ny generation av vräkiga jättesuven Escalade", skriver magasinet ViBilägare.

"En biffig, bufflig och bränslesörplande suv hör till det minst politiskt korrekta man kan köra, i alla fall i Sverige. På andra sidan Atlanten är situationen en annan."