Splittringen mellan Meghan och Kate

meghan markle kate

Meghan Markle och hertiginnan Kate var från början vänner, men numera är splittringen större än någonsin.

Slå på ljud

Många hade förhoppningar om att Meghan Markle och svägerskan Kate skulle komma bra överens och kanske till och med kunna bli vänner, men så har inte riktigt blivit fallet. Förra året spenderade de som sagt inte jul ihop, och inte året dessförinnan heller.

Då chockade ju som bekant Meghan och Harry de flesta när de meddelade drottningen att de och sonen Archie inte kommer att delta i julfirandet i Sandringham. Istället skulle de fira själva, tillsammans med Meghans mamma, Doria Ragland.

LÄS MER: Mette-Marit i tårar – grät inför alla!

– Hertigen och hertiginnan ser fram emot långledigt med familjen i slutet av månaden. Efter två jular på Sandringham kommer de kungliga högheterna tillbringa julhelgen i år, som en ny familj, tillsammans med hertiginnans mor Doria Ragland, sade en presstalesperson för hertigparet då.

Så ser Meghans relation till hertiginnan Kate ut

När paret i början av året dessutom meddelade att de lämnar sin centrala plats i det brittiska kungahuset, blev inte splittringen direkt mindre. William och Kate var enligt uppgift emot att Harry och Meghan skulle lämna kungahuset.

– Efter många månaders överväganden och långa interna diskussioner har vi valt att göra en förändring detta år, för att bana oss en ny progressiv väg inom kungahuset, skriver prins Harry, 35, och hertiginnan Meghan, 38, i en presskommuniké som slog ner som en bomb nu i kväll.

De fortsatte:

– Vi kommer att backa undan från vår nuvarande centrala position som ”seniora” medlemmar av kungafamiljen, vilket ger oss möjligheten att arbeta och bli ekonomiskt oberoende.

I samma veva tog de också beslutet att att lämna Storbritannien, och numera bor de i en lyxvilla i Montecito, Kalifornien.

Foto: TT