Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan Mette-Marit och Haakon – inte alls överens: ”Gillar inte”

23 nov, 2023, 18:00 

Mette-Marit och Haakon är inte överens om hur de träffades.

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit beter sig inte riktigt som andra kungliga par. Offentligt är de ovanligt öppna med sina känslor och har inga problem med att kramas framför kamerorna.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

De har varit gifta i 22 år, har två fina barn ihop och under kärlekssagan har de gått igenom en rad svårigheter tillsammans. Trots detta är kärleken intakt och fortsätter att lysa under alla årstider.

Den kärlekssagan avtäcks nu i TV 2:s dokumentärserie ”Kronprinsparet - Vårt Norge”. Där får tittarna komma nära Haakon och Mette-Marit med anledning av deras stora 50-årsfirande tidigare i år.

Annons
Mette-Marit och Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon är inte sena med att visa sin kärlek i det kungliga rampljuset.

Mette-Marit och Haakon inte överens

I ett avsnitt pratar det kungliga paret om hur de träffades, hur kärlekshistorien började för 20 år sedan och blev startskottet på den kärlekskarusell som sedan dess snurrat utan stopp.

Bland annat besöker de festivalen Piknik i parken i Oslo. Där blickar de tillbaka på första mötet och då kommer det fram att deras berättelser skiljer sig åt och att de är splittrade i hur de träffades.

Haakon gillar inte att erkänna det, men vi träffade faktiskt varandra på en festival, säger kronprinsessan Mette-Marit med ett skratt.

Annons

Haakon: ”Gemensamma vänner”

Enligt Mette-Marit brukar i stället Haakon hävda att de träffades via gemensamma vänner. På något vänster tycker han att det låter som en mycket berättelse att dra.

– Och det är också sant, säger Haakon lite skämtsamt.

Frågan är om inte båda har lite rätt. De träffades första gången på en privat fest i Mette-Marits hemstad Kristiansand. Åren därefter var Haakon en regelbunden gäst på den årliga Quartfestivalen.

Det är då kronprinsparet får frågan om de har något favoritfestivalminne. Haakon svarar då att det var när han träffade sin fru ”genom gemensamma vänner”.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har varit ett par i över 20 år.

Foto: TT

Annons