Splittringen mellan prins Daniel och Chris O'Neill – se bilderna

Prins Daniel och Chris O'Neill kommer från helt olika bakgrunder, och det kan man ana på deras klädstil – men kanske borde det vara tvärtom?

Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har en känsla för stil och ett intresse för mode. Men hur är det egentligen med deras män?

Prins Daniel var 27 år gammal och arbetade som personlig tränare på ett gym på Östermalm i Stockholm, när han träffade kronprinsessan Victoria.

De föll varandra och gifte sig 2010. Samma år fann även Madeleine kärleken, och det var ingen mindre än Chris O'Neill som fångade hennes hjärta när de träffades i New York. Tre år senare var de gifta.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines lyxgåva från Chris: "Den är i miljonklassen"

Chris och Daniels olika klädstilar

Olikt Daniel är Chris född in i den brittisk-amerikanska societeten och har en vana sedan tidig ålder att vistas bland den så kallade eliten.

Men trots att Chris är en världsvan finansman med rötterna i USA – och Daniel en före detta gymägare från Ockelbo, är det nog ändå Daniel som anammat den mer propra stilen, medan Chris föredrar en mer avslappnad klädstil.

Nedan är ett exempel på de olika klädstilarna, då de höll presskonferens för sin respektive döttrar, Estelle och Leonore.

Prins Daniel håller presskonferens om nyfödda dottern Estelle.

Charles Hammarsten/TT

Chris O'Neill håller presskonferens om nyfödda dottern Leonore.

Aftonbladet/TT

LÄS MER: Hovet: Kronprinsessan Victoria tar över kungens uppdrag

Förr var det tvärtom, då klädde sig prins Daniel gärna i jeans, t-shirt och keps, men nu bär han i princip alltid kostym.

Chris däremot har en slappare stil. När han inte måste klä upp sig i kavaj eller kostym så klär han sig gärna i jeans, shorts och t-shirt eller uppknäppt skjorta.

Nedan är ytterligare ett exempel. Här från framträdanden i SVT, där man kan se Chris i en mer avslappnad stil än prins Daniel.

Prins Daniel med slips och stängd kavaj i SVT:s Fråga Doktorn.

Chris O'Neill med en uppknäppt skjorta och kavaj i SVT.

REX

Foto: SVT/TT