Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan prins Daniel och Chris O'Neill – tycker helt olika

23 sep, 2020, 20:00 
Prins Daniel och Chris O'Neill trivs i varandras sällskap.Men det finns en fråga där de valt helt olika vägar.
Annons
Här säger Ewa Westling ifrån – på kungens 70-årsfirande!Brand logo
Här säger Ewa Westling ifrån – på kungens 70-årsfirande!

Prins Daniel och Chris O’Neill. Två människor med väldigt olika framtoning och bakgrund. Daniel kommer från halvsömniga Ockelbo, medan Chris föddes in i den brittisk-amerikanska societeten.

Allt tyder på att Daniel och Chris kommer bra överens. Kolla på nedanstående bild till exempel, där Chris är såpass bekväm i samkvämet att han kan luta armen mot Daniels axel.

Prins Daniel och Chris O’Neill – så är deras relation

Prins Daniel och Chris O’Neill
Daniel och Chris – hur goda vänner som helst!

Men det finns en fråga där parterna har olika livsfilosofier. Politiken.

En kunglig person får inte uttala sig politiskt, det är ingår i hans eller hennes “arbetsbeskrivning”. Men Chris valde att tacka nej till en prinstitel och har dessutom visat att han ogärna håller sig till restriktionerna som hans hustru, prinsessan Madeleine, får leva med.

Annons

 

“Har varken förnuft eller känsla”

För Chris har en politisk ådra. Det visade han 2017, när han skrev en text på sitt privata Instagram-konto där han kraftfullt tog avstånd från USA:s president Donald Trump.

”Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”, skrev Chris då.

Annons