Splittringen mellan prins Daniel och Chris O'Neill – tycker helt olika

Splittringen mellan prins Daniel och Chris O'Neill – tycker helt olika

Prins Daniel och Chris O'Neill trivs i varandras sällskap.Men det finns en fråga där de valt helt olika vägar.
Här säger Ewa Westling ifrån – på kungens 70-årsfirande!
Slå på ljud

Prins Daniel och Chris O’Neill. Två människor med väldigt olika framtoning och bakgrund. Daniel kommer från halvsömniga Ockelbo, medan Chris föddes in i den brittisk-amerikanska societeten.

Allt tyder på att Daniel och Chris kommer bra överens. Kolla på nedanstående bild till exempel, där Chris är såpass bekväm i samkvämet att han kan luta armen mot Daniels axel.

Prins Daniel och Chris O’Neill – så är deras relation

Prins Daniel och Chris O’Neill

Daniel och Chris – hur goda vänner som helst!

Men det finns en fråga där parterna har olika livsfilosofier. Politiken.

En kunglig person får inte uttala sig politiskt, det är ingår i hans eller hennes “arbetsbeskrivning”. Men Chris valde att tacka nej till en prinstitel och har dessutom visat att han ogärna håller sig till restriktionerna som hans hustru, prinsessan Madeleine, får leva med.

 

LÄS OCKSÅ: Chris stora utseendeförändring – så har vi aldrig sett honom förut!

“Har varken förnuft eller känsla”

För Chris har en politisk ådra. Det visade han 2017, när han skrev en text på sitt privata Instagram-konto där han kraftfullt tog avstånd från USA:s president Donald Trump.

”Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”, skrev Chris då.

Men i Daniels fall inte vi inga sådana exempel på politiska utspel. Han skulle också ta en större risk med ett sådant, eftersom han är gift med Sveriges framtida statschef.

Det närmaste vi kommer någon form av insyn i Daniels politiska åskådning är gissningar. 2018 hade vi på Svensk Dam en undersökning där ni, våra läsare, fick gissa på vilka partier de olika medlemmar i kungafamiljen hade röstat på. Då trodde ni att Daniel skulle lägga sin röst på Moderaterna. Men huruvida det stämmer, det vet bara Daniel själv.